Demachiază-te zilnic

Înlăturarea impurităţilor, a excesului de sebum şi a machiajului este esenţială pentru a avea un ten sănătos şi luminos. De aceea, este bine să-ţi formezi o rutină de înfrumuseţare care să includă, dimineaţa şi seara, demachierea. Aplică o cantitate mică de lapte demachiant pe o dischetă şi masează uşor, prin mişcări circulare. Mişcările agresive pot duce la pierderea elasticităţii şi tonusului pielii. După îndepărtarea laptelui, este indicat să foloseşti o loţiune tonică. Aceasta închide porii şi lasă o senzaţie de prospeţime, revigorând tenul. Ai grijă ca produsele pe care le foloseşti să nu conţină alcool, pentru a nu usca pielea.

Exfoliere delicată

Pe lângă produsele de îngrijire pe care le foloseşti zilnic, este important să acorzi o atenţie deosebită exfolierii pielii. Pentru a elimina celulele moarte, foloseşte un produs cu o formulă blândă. Aplică-l cu grijă, evitând mişcările agresive. După ce ai masat cu blândeţe zona sensibilă, clăteşte cu apă călduţă. Exfolierea trebuie făcută o dată pe săptămână, seara, imediat după duş. Poţi prepara un scrub natural şi acasă, din zaţ de cafea, zahăr brun sau din făină de porumb.

Foloseşte o cremă antirid

După exfoliere şi, în general, atât dimineaţa, cât şi seara, este indicat să aplici o cremă. După 30 de ani, nu mai este suficient ca aceasta să fie doar hidratantă sau nutritivă, ci trebuie să fie chiar antirid. Cele cu coenzima Q10 au proprietatea de a atenua şi de a preveni apariţia cutelor inestetice. De asemenea, este esenţial ca aceste creme să aibă factor de protecţie solară ( de minimum 20), soarele fiind principala cauză de ridare a pielii. Nu uita nici de cremele speciale pentru pielea din jurul ochilor – această zonă este şi mai sensibilă. Pentru a combate semnele îmbătrânirii şi pentru a spori fermitatea pielii, încearcă serurile antirid.

Uleiul de argan, efect antiîmbătrânire

Împotriva cutelor neplăcute care apar pe faţă foloseşte uleiurile vegetale. Ele hidratează, emoliază şi netezesc pielea. Uleiul de măsline conţine polifenoli, substanţe care combat îmbătrânirea pielii. Aplică-l pe faţă, pe gât ori pe decolteu înainte de culcare sau amestecă-l cu zeamă de lămâie. Uleiul de argan, la fel, hidratează pielea şi are efect antirid. Este bogat în vitamina E şi restabileşte strălucirea şi supleţea pielii.

Sursă imagine: santenatureinnovation.com