Migdale

Este nevoie de doar 10 migdale pentru a asigura necesarul zilnic de calciu (700 de miligrame),important pentru sănătatea oaselor. Acestea sunt bogate şi în vitamina E,care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii. De asemenea,sunt bogate în fibre,iar coaja lor are proprietăţi antiinflamatoare,fiind bogată în antioxidanţi.

 

Nuci caju

Sunt o bună sursă de fier,30 de grame de nuci asigurând 2 miligrame din acest mineral (o femeie are nevoie zilnic de 14,8 miligrame,iar un bărbat de 8,7 miligrame). Totuşi,fierul din aceste nuci nu este absorbit de organism la fel ca fierul din carne,potrivit specialiştilor. Din acest motiv,trebuie să se consume alături de surse de vitamina C-kiwi,salate cu ardei grasi şi roşii,suc de portocale.

 

Nuci

Sunt bogate în fibre şi proteine,menţinând senzaţia de saţietate,în acizi graşi Omega 3 şi antioxidanţi,reduc riscul de maladii oculare,precum degenerescenţa maculară provocată de îmbătrânire,şi declinul cognitiv,dar şi de maladii cardiace.

 

Arahide

Sunt bogate în fibre,proteine,având un indice glicemic scăzut,astfel încât pot stabiliza nivelul de zahăr din organism. Specialiştii spun că se supraestimează nivelul de calorii din nuci (o mână conţine 180 de calorii),pentru că acestea nu sunt absorbite uşor în organism,livrând doar două treimi din energia potenţială.