De aceea,este important să ştim care sunt alimentele bogate în fibre.

1. Anghinarea

În comparaţia cu orice altă legumă,anghinarea este cea mai bogată în fibre. Aceasta conţine 10,3 grame de fibre. Chiar dacă oamenii le evită pentru modul în care arată,sunt foarte sănătoase şi sunt recomandate celora care vor să slăbească.

2. Lintea

Lintea este o legumă cu un conţinut bogat de fibre. Acestea se găsesc în mai multe feluri şi pot fi folosite în foarte multe reţete,de la supe la feluri principale. Fiecare ceaşcă de linte conţine aproximativ 15,6 grame de fibre.

3. Mazărea

Aceasta este la fel de bogată în fibre,cum este şi lintea. În plus,o cană de mazăre conţine 16,3 grame de fibre,dar conţine şi proteine,de aceea,este recomandată pentru a fi folosită în reţete. Aşa cum bine ştim,mazărea este folosită în mod obişnuit în bucătăria indiană.

4. Fasolea neagră

La fel ca mazărea şi lintea,fasolea neagră este bogată în fibre,în plus,este delicioasă şi foarte căutată. Fiecare ceaşcă de fasole neagră fiartă conţine aproximativ 15 grame de fibre. Mai mult decât atât,este bogată în proteine şi carbohidraţi,de aceea este foarte sănătoasă şi nu trebuie să lipsească de la masă.

5. Fasolea Lima

Acest fel de fasole este bogat în fibre,şi este un aliment sănătos. O ceaşcă de fasole Lima conţine 13,2 grame de fibre.

6. Broccoli

Această legumă este foarte bogată în fibre vegetale. În plus,aceştia conţin 5,1 grame de fibre pe legătură.

7. Zmeura

Nu doar că este delicioasă şi săracă în calorii,zmeura este bogată în fibre,iar o ceaşcă de zmeură conţine 8 grame.

8. Avocado

Acesta este fructul care le are pe toate,inclusiv fibre. O jumătate de fruct crud conţine aproximativ 6,7 grame de fibre.

9. Murele

Acestea sunt un alt desert natural bogat în fibre,vitamine şi minerale,iar o ceaşcă de mure conţine 7,6 grame de fibre.

10. Fulgii de ovăz

Cerealele pot fi adăugate la mai multe reţete pe care să le mâncăm dimineaţa şi care ne ajută să ne menţinem sănătoase. În plus,fiecare ceaşcă de ovăz fiert conţine aproximativ 4 grame de fibre.