Ceaiurile naturale care combat insomnia sunt:

Ceai de muşeţel

Ceaiul de muşeţel este considerat cel mai bun pentru combaterea insomniei. Nu numai că îmbunătăţeşte calitatea somnului, ci are şi proprietăţi calmante care ameliorează simptomele anxietăţii şi stresului după o zi lungă. În plus, ceaiul de muşeţel are proprietăţi antiinflamatoare şi digestive, care previn indigestia. Dacă simţi că nu poţi adormi, bea seara o ceaşcă de ceai de muşeţel!

Ceai de floarea-pasiunii

Floarea-pasiunii este o plantă medicinală, cu proprietăţi sedative, care ajută la menţinerea sub control a stresului, depresiei şi alte tulburări emţionale relaţionate cu problemele de somn. În plus, are proprietăţi anxiolitice, antispasmodice şi analgezice, toate având efecte asupra tensiunii care provoacă insomnia. Se bea o ceaşcă de ceai de floarea-pasiunii înainte de culcare.

Ceai de valeriană

La fel ca muşeţelul, valeriana este o plantă folosită foarte des în tratarea tulburărilor de somn, în special pentru cele care sunt provocate de sistemul nervos. Conţine compuşi sedativi, anxiolitici şi antiinflamatori, care relaxează nervii şi îmbunătăţesc calitatea somnului după ce sunt asimilaţi de organism. Ceaiul de valeriană este recomandat spre consum seara, chiar cu 30 de minute înainte de culcare, din cauză că provoacă nevoia de somn imediat. Se bea o singură ceaşcă de cei de valeriană.

 
Credit foto: www.wallhaven.cc