Vitamina E,acţionează ca un antioxidant

Este deosebit de utilă în repararea tenului şi hidratarea pielii şi oferă protecţie împotriva razelor UV care sunt dăunătoarea pentru sănătatea epidermei. Acţionează ca un antioxidant,ce contracarează atacul radicalilor liberi asupra organismului,dar are un rol important şi în buna funcţionare a sistemului imunitar. De asemenea,contribuie şi la scăderea colesterolului,deci vei avea mai puţine şanse să te confrunţi cu probleme cardiovasculare.

Vitamina C menţine nivelul de colagen ridicat

De-a lungul timpului oricâte creme vei folosi,tenul va avea de suferit în urma atacului radicalilor liberi. Însă vitamina C te va ajuta să-ţi menţii nivelul de colagen de la suprafaţa pielii,pentru ca aceasta să nu-şi piardă elasticitatea. În plus,are proprietăţi anticancerigene şi reduce riscul de a suferi de atac cerebral. Fructele şi legumele sunt principalele surse de unde poţi procura vitamina C.

Vitamina K reface vasele de sânge

Un semn al îmbătrânirii sunt cearcănele de sub ochi,care de cele mai multe ori sunt cauzate de slăbirea capilarelor. Pentru a preveni această problemă,este necesar să consumi alimente bogate în vitamina K. Ea are proprietatea de a reface vasele de sânge,aşa că nu e bine să ştergi de pe lista ta de cumpărături legumele verzi precum broccoli,spanac sau salată,precum şi uleiurile vegetale nehidrogenate.