Multe boli pot apărea în urma unui colon intoxicat. În cazul în care flora intestinală este contaminată cu agenţi patogeni,produsele alimentare nedigerate sau materii fecale acumulate,pot duce la apariţia unor probleme grave de sănătate.

Un colon plin cu toxine duce aproape întotdeauna la un sistem imunitar slăbit,infecţii şi inflamaţii care se pot răspândi dincolo de intestine şi pot afecta sistemul respirator,care pot duce la apariţia alergiilor.

În timp ce poţi găsi mai multe produse care să cureţe colonul în farmacii sau magazinele naturiste,un mod simplu de a face această curăţare este să consumi fructe. Consumul lor zilnic,împreună cu consumul de lichide şi fibre,dar şi limitarea consumul de grăsimi,sunt un remediu natural. Este important de reţinut că fructele sunt întotdeauna mai benefice în starea lor naturală.

Cele mai bune fructe pentru un colon curat:

1. Merele

Mere verzi,roşii,oricare îţi plac. Nu ezita să începi dimineaţa cu un măr. Acesta este bun pentru constipaţie,deoarece este calmant,antiinflamator şi bogat în fibre,mai ales dacă-l mănânci cu tot cu coajă,deoarece acolo se găsesc antioxidanţii şi pectina. Acest fruct este un medicament de curăţare şi ajută la eliminarea toxinelor din intestin,în special colonul.

2. Papaia

Papaia este un fruct care posedă anumite proprietăţi antiinflamatorii mai puternice. Datorită compusului magic numit papaină,vei digera alimentele mai bine,diareea şi constipaţia vor dispărea,iar colonul va fi mai sănătos. Unul dintre cele mai bune moduri de a mânca papaia este prin tăiere în jumătate şi apoi în bucăţi şi amestecarea acesteia cu iaurt natural. Aceasta va consolida flora intestinală şi va curăţa intestinele. Este delicioasă pentru desert!

3. Bananele

Consumul unei banane pe zi îţi va oferi nenumărate beneficii. Pentru o digestie mai bună,consumă fructele dimineaţa. Bananele sunt bogate în potasiu,un mineral esenţial pentru intestine şi sistemul digestiv. Datorită conţinutului de potasiu,îmbunătăţesc digestia şi reduc durerea şi inflamaţia asociată cu diareea şi alte probleme. Sunt bogate în fibre solubile,tipul de fibră care este mai uşor de procesat pentru colon. Cu toate acestea,ţine cont de faptul că bananele conţin zahăr,aşadar,ar trebui să consumi doar o banană pe zi.

4. Pepenele verde

După cum probabil ştii deja,pepenele verde este bogat în apă şi minerale precum potasiu,două substanţe ideale pentru detoxifierea colonului şi care-l menţine sănătos. Acest fruct este foarte bun pentru cei care suferă de colonul iritabil,deoarece acţionează ca un tonic calmant pentru a reduce inflamaţia şi a menţine hidratarea. Bucură-te de acest fruct cât de des poţi.

5. Zmeura

Deşi zmeura nu se găseşte în pieţe pe tot parcursul anului,este unul dintre fructele cele mai benefice pentru colon. Iată de ce:
Este bogată în antioxidanţi care reduc inflamaţia mucoasei şi nivelurile de bacterii dăunătoare din intestine. Zmeura conţine pectină,la fel ca şi mărul,care ajută la stimularea tranzitului intestinal,şi păstrează la distanţă toxinele de la lipirea pe părţile laterale ale intestinelor şi de colon. Consumă-le cât de des poţi. Sunt delicioase şi un adevărat medicament.