Retenţia de lichide,cunoscută în termeni medicali sub denumirea de edem,se manifestă îndeosebi la nivelul mâinilor şi al picioarelor. Este cauzată de o multitudine de factori,în special de consumul ridicat de sare,de circulaţia deficitară la nivelul membrelor,de stres,de sarcină,de afecţiuni cardiovasculare,boli ale ficatului sau dereglări hormonale.

Ceaiul de păpădie

Un studiu publicat în 2009 în Jurnalul de Medicină Alternativă a relevat faptul că muşeţelul are efect diuretic. Are în componenţa sa mult potasiu care ajută la înlăturarea excesului de sodiu din organism. Pune o lingură de flori de muşeţel într-o cană cu apă fierbinte şi las-o la infuzat 10 minute. Strecoară şi bea câte o cană de 3 ori pe zi.


Citeşte şi:

Scapă de anxietate cu ajutorul plantelor

Trucuri pentru a scăpa de balonare


Ceai de pătrunjel

Nu este doar un bun condiment,ci şi un excelent diuretic. Îl poţi consuma fie sub formă de ceai,punând la infuzat într-o cană cu apă fierbinte o mână de pătrunjel uscat,fie sub formă de cocktail,amestecând în blender o mână de pătrunjel proaspăt cu sucul de la o lămâie stoarsă şi 250 ml de apă.

Sarea Epsom

Ajută la drenarea excesului de lichide din organism,precum şi a toxinelor,relaxând muşchii. Pune 2 căni de sare epsom într-o cadă cu apă caldă şi relaxează-te 15 minute. Repetă tratamentul de 3 ori pe săptămână.

Suc de merişoare

Este un alt remediu extrem de eficient împotriva retenţiei de apă,fiind o sursă de minerale,cum ar fi magneziu,potasiu şi calciu care menţin nivelul optim de lichide din organism. Este recomandat să bei o cană de suc de merişoare,proaspăt stors,în fiecare zi.

Suc de lămâie

Un tratament alternativ la îndemâna oricui. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 2 linguri de suc de lămâie într-o cană cu apă caldă. Poţi adăuga şi o linguriţă de miere. Bea câte o cană zilnic până la dispariţia simptomelor.