E greu să nu iubeşti ţări precum Austria sau Elveţia,dar cu siguranţă vei descoperi şi alte destinaţii perfecte pentru turiştii pasionaţi de schi. Şi unde altundeva ar putea un iubitor al acestui sport să îşi petreacă sărbătorile de iarnădacă nu în una dintre următoarele staţiuni?

Andermatt,Elveţia

Deşi şi-a păstrat aspectul pitoresc,acest sat a fost dezvoltat de scandinavi,având în prezent şase hoteluri,490 apartamente şi 25 de vile. Această staţiune este situată în Elveţia centrală la convergenţa a patru treceri de munte. În Andermatt,te poţi caza la hotel,la preţuri accesibile. 

Alagna Valsesia,Italia

Situat în nordul Italiei pe latura de sud a masivului Rosa Monte,staţiunea dispune de o gondolă şi acces la două pârtii suplimentare de schi,Champoluc şi Grissoney. Cele trei zone oferă împreună peste 185 de kilometri de piste.  Dacă eşti îndrăgostită de viaţa de noapte,în această staţiune există,într-adevăr,doar un singur local unde turiştii se pot aduna la sfârşitul unei zile friguroase,deci ai putea fi puţin dezamăgită de perspectivă. Nu sunt prea multe de făcut în Algna,afară de schi,dar,dacă te duci special pentru acest sport,poţi fi sigură că vei găsi cele mai bune staţiuni.

Bernese Oberland,Elveţia

Sigur,traseul Haute care leagă Chamonix şi Zermatt reprezintă un frumos tur de schi,dar fiind cel mai popular traseu de schi din lume,masivul este,de asemenea,luat cu asalt de mii de schiori în fiecare iarnă. De la Wengen poţi face o plimbare cu trenul,de aproximativ 30 de minute,până la Kleine Scheidigg.

St. Anton,Austria

Un fermecător oraş alpin,St. Anton oferă peste 300 de kilometri de piste. Ai nevoie de un ghid pentru a putea ajunge în Valluga sau poţi merge la schi la Lech,un sat situat într-o vale vecină,prin intermediul Zürs şi o reţea extinsă de ascensoare. În Lech poţi mânca pizza făcută la vatră sau mâncare tradiţională. 

La Grave,Franţa

Regretatul marele schior-alpinist Doug Coombs a pus La Grave pe harta staţuinilor de schi,în anii '90. Acum,este o Mecca pentru turiştii pasionaţi de alpinism şi de schi. Un sat datând din secolul al 12-lea,ascuns în Alpii francezi,la aproximativ o oră distanţă de Grenoble,La Grave este un oraş cu 500 de locuitori,cu atmosferă intimă,de familie. Toată lumea ştie pe toată lumea de aici. Dacă vrei să te descurci în La Grave, angajează un ghid.