Asociaţia SOS Infertilitatea înfiinţată de Elena Miclea s-a născut din drama prin care ea însăşi a trecut.

După căsătorie,ea şi soţul ei şi-au dorit cu disperare un copil. După multe drumuri la specialişti,diagnosticul de „infertilitate” a fost un şoc din care greu şi-au revenit. Prima şi cea mai dificilă problemă cu care s-a confruntat a fost lipsa de informaţii.

După o fertilizare nereuşită şi dureroasă în România,a decis să meargă în Austria unde procedura a reuşit. Dovada sunt gemenii pe care-i are şi care-i aduc zilnic zâmbetul pe faţă.

Pentru toate procedurile,analizele,drumurile făcute,Elena şi soţul ei au făcut împrumut la bancă,în timp ce în alte ţări europene acestea sunt subvenţionate de stat.

Aşa s-a decis să înfiinţeze,fără niciun ban în buzunar,o asociaţie care să îndrume pas cu pas cuplurile infertile,să le ofere sprijin şi consiliere gratuită. 20 de medici specialişti în obstetrică-ginecologie şi în infertilitate au fost cooptaţi prin eforturile Elenei în această activitate.

Dar,mai mult decât atât,ea este pe cale să schimbe o lege românească. Împreună cu toate femeile pe care le-a ajutat şi cu voluntarii înscrişi în această asociaţie,a elaborat un proiect legislativ care a intrat în circuitul legislativ de aprobare la începutul acestui an.


În acelaşi timp,Ministerul Sănătăţii,la solicitarea Asociaţiei SOS Infertilitatea,a anuţat începerea în 2011 a unui program de sprijin pentru cuplurile care nu pot avea copii decît cu ajutor medical.
Însă,Elena consideră că,în afară de acest program,cea mai mare realizare este site-ul www.infertilitate.com,în care orice cuplu infertil găseşte un răspuns la problemele sale.Mini CV

Elena Miclea

Data naşterii:23 august 1980
Profesia:manager
Familie:căsătorită,2 copii

Elena Micleaare 30 de ani,este căsătorită şi mamă de gemeni.

Realizări:A înfiinţat asociaţia „SOS Infertiliatea” prin care oferă consiliere şi asistenţă medicală de specialitate cuplurilor infertile.

Voteazăpovestea Elenei Miclea,cea care le-a dat o şansă mamelor infertile din cadrul campaniei Top 10 femei excepţionale din revista Click! pentru femei din 25 martie. Trimite un SMSla numărul 1399cu textulmiclea
Eşti înscris automat la extragerea finală pentru un telefon LG T310 Cookie. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi şi publicaţi în ediţia din 6 mai 2011.
Costul unui SMS este de 0,30 euro cenţi şi este valabil în reţelele Orange,Cosmote şi Vodafone. În plus,pentru fiecare SMS trimis,vei primi Gratuit,sfatul revistei Click! pentru femei.