Organisme modificate genetic 

Aproximativ 80% dintre produsele alimentare ambalate conţin organisme modificate genetic. Multă vreme oamenii de ştiinţă s-au străduit să „reproducă“,plante şi seminţe,care sunt rezistente în faţa insectelor şi pesticidelor. Aşa au apărut porumbul,soia sau rapiţa modificată genetic. Ca şi consumatoare,ai posibilitatea să eviţi aceste alimente şi să achiziţionezi numai produse naturale.

 Produsele procesate 

Cele mai multe produse din carne procesate,inclusiv baconul,cârnaţii şi hot-dogurile,conţin conservanţi chimici care le fac să pară proaspete şi atrăgătoare,dar care pot favoriza apariţia cancerului. Atât nitritul de sodiu şi nitratul de sodiu,care se găsesc în acestea,au o legătură strânsă cu creşterea semnificativă a apariţiei cancerului de colon şi a altor forme de cancer. Prin urmare,asigură-te că alegi produse care nu au nitriţi sau nitraţi.

 Popcornul făcut la microunde 

Pungile cu popcorn care se fac la cuptorul cu microunde conţin substanţe chimice,care provoacă nu numai infertilitate,ci şi cancer de ficat,testicular şi pancreatic. Agenţia de Protecţie a Mediului din Statele Unite ale Americii (EPA) spune că acidul perfluorooctanoic (PFOA),care se găseşte în pungile cu florice de porumb,este „probabil“ cancerigen.


Citeşte şi:

7 simptome ale cancerului pulmonar

Alimente care pot combate cancerul


 Alimentele şi băuturile dietetice 

O analiză ştiinţifică a peste 20 de studii,realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA),a constatat că aspartamul,una dintre cei mai comuni îndulcitori artificiali,care se găsesc în alimentele şi băuturile dietetice,provoacă o serie de boli,inclusiv malformaţii congenitale şi cancer.

Făina albă rafinată

Aceasta este un ingredient care se găseşte în majorotatea produselor alimentare prelucrate,şi care are un conţinutului ridicat de carbohidraţi. Potrivit unui studiu publicat în revista „Cancer Epidemiology“,un consum regulat de glucide rafinate favorizează o creştere de 220 % a şanselor apariţiei cancerului la sân în rândul femeilor.

Uleiurile hidrogenate

Acestea sunt de obicei folosite pentru a conserva alimentele procesate. Dar uleiuri hidrogenate modifică structura şi flexibilitatea membranelor celulare din tot corpul,ceea ce poate duce la o serie de afecţiuni,cum este cancerul. Unii producători încearcă înlocuirea uleiurilor hidrogenate cu uleiul de palmier şi cu alte alternative mai sigure.