Topul alimentelor care cauzează cancer

1 68896 original jpg jpeg

S-a dovedit ştiinţific că multe alimente cresc riscul apariţiei cancerului. Iată 6 dintre cele mai nesănătoase produse, pe care este bine să le scoţi din dietă pentru a fi sănătoasă.

 Organisme modificate genetic 

Aproximativ 80% dintre produsele alimentare ambalate conţin organisme modificate genetic. Multă vreme oamenii de ştiinţă s-au străduit să „reproducă“,plante şi seminţe,care sunt rezistente în faţa insectelor şi pesticidelor. Aşa au apărut porumbul,soia sau rapiţa modificată genetic. Ca şi consumatoare,ai posibilitatea să eviţi aceste alimente şi să achiziţionezi numai produse naturale.

Cele mai multe produse din carne procesate,inclusiv baconul,cârnaţii şi hot-dogurile,conţin conservanţi chimici care le fac să pară proaspete şi atrăgătoare,dar care pot favoriza apariţia cancerului. Atât nitritul de sodiu şi nitratul de sodiu,care se găsesc în acestea,au o legătură strânsă cu creşterea semnificativă a apariţiei cancerului de colon şi a altor forme de cancer. Prin urmare,asigură-te că alegi produse care nu au nitriţi sau nitraţi.

Pungile cu popcorn care se fac la cuptorul cu microunde conţin substanţe chimice,care provoacă nu numai infertilitate,ci şi cancer de ficat,testicular şi pancreatic. Agenţia de Protecţie a Mediului din Statele Unite ale Americii (EPA) spune că acidul perfluorooctanoic (PFOA),care se găseşte în pungile cu florice de porumb,este „probabil“ cancerigen.

Citeşte şi:

7 simptome ale cancerului pulmonar

Alimente care pot combate cancerul

O analiză ştiinţifică a peste 20 de studii,realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA),a constatat că aspartamul,una dintre cei mai comuni îndulcitori artificiali,care se găsesc în alimentele şi băuturile dietetice,provoacă o serie de boli,inclusiv malformaţii congenitale şi cancer.

Făina albă rafinată

Aceasta este un ingredient care se găseşte în majorotatea produselor alimentare prelucrate,şi care are un conţinutului ridicat de carbohidraţi. Potrivit unui studiu publicat în revista „Cancer Epidemiology“,un consum regulat de glucide rafinate favorizează o creştere de 220 % a şanselor apariţiei cancerului la sân în rândul femeilor.

Uleiurile hidrogenate

Acestea sunt de obicei folosite pentru a conserva alimentele procesate. Dar uleiuri hidrogenate modifică structura şi flexibilitatea membranelor celulare din tot corpul,ceea ce poate duce la o serie de afecţiuni,cum este cancerul. Unii producători încearcă înlocuirea uleiurilor hidrogenate cu uleiul de palmier şi cu alte alternative mai sigure.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg