Specialiştii de la agenţia Environmental Working Group (EWG) au analizat 48 de fructe şi de legume. Aceştia au descoperit că produsele ecologice au un nivel mult mai mic de insecticide în comparaţie cu fructele şi legumele cultivate convenţional. În plus,pesticidele favorizează apariţia multor probleme de sănătate,cum este cancerul,şi scăd nivelul de inteligenţă la copii.

 

Merele

 

În topul clasamentului se află merele. În urma testelor,oamenii de ştiinţă au descoperit în acestea că mai mult de 45 de pesticide. Specialiştii pun acest rezultat pe seama agricultorilor care pulverizează diferite substanţe chimice,pentru a stopa atacul ciupercilor şi a insectelor,care pot compromite livezile. Din acest motiv,reziduuri de pesticide se găsesc şi în sucul de mere.

 

Căpşunile

 

Şi aceste fructe se găsesc pe lista alimentelor cu cele mai multe pesticide. După ce agricultorii pulverizează substanţe chimice pe acestea,pesticidele rămân pe fructe. În urma cercetării,peste 40 de pesticide au fost găsite în căpşuni,aceastea existând şi în cele congelate.

 

Strugurii

 

Oamenii de ştiinţă au identificat peste 50 de pesticide în struguri. Totodată,s-au găsit reziduri de pesticide şi în stafide.

 

Ţelina

 

Una dintre legumele care se găseşte pe această listă este ţelina. În urma testelor,au fost identificate  peste 60 de pesticide în această legumă.

 

Piersicile

 

Şi aceste fructe se găsesc pe lista fructelor şi legumelor cu cele mai multe pesticide. În piersici au fost descoperite peste 60 de pesticide.

 

Spanacul

 

Din categoria legumelor verzi,spanacul se numără printre alimentele cu peste 50 de pesticide. Mai mult,cercetătorii au descoperit că şi spanacul congelat este bogat în pesticide,iar cel din conserve au mai puţine substanţe chimice.

 

Ardeii dulci

 

Un alt aliment care conţine foarte multe reziduri de pesticide este ardeiul dulce. Indiferent că e galben,verde,portocaliu ori roşu,în acesta se găsesc aproximativ 50 de pesticide.

 

Nectarinele

 

Se numără printre fructele cel mai puternic contaminate,în acestea găsindu-se 33 de pesticide.

 

Castraveţii

 

Din cercetările oamenilor de ştiinţă reiese că în castraveţi se găsesc nu mai puţin de 86 de pesticide. Dacă îndepărtezi coaja,reduci şansele de ingerare a substanţelor chimice.

 

Cartofii

 

Deşi se numără printre legumele favorite ale românilor,în cartof se găsesc peste 30 de pesticide.  Cartofii dulci sunt o alternativă mai delicioasă şi mai sănătoasă.