În ceea ce priveşte religia,ea reflectă natura paşnică a acestei ţări ca un număr de diferite religii care au trăit împreună de secole.

Ţara îşi exprimă tradiţiile mixte,între cele europene şi orientale,prin monumentele sale. Cele mai multe dintre ruinele şi monumentele istorice sunt de diferite origini,cele mai comune fiind ruinele greceşti.

Multe dintre aceste ruine sunt oraşeantice din interiorul ţării,pe care sunt tipărite urme istorice începând de la greaca veche până la romană.

Iată care sunt oraşele ruine pe care fiecare om ar trebui să le vadă când merge în Turcia:

Troia sau Troy

Troia este celebrul oraş antic din Turcia. Cu toate că oraşul nu este cel despre care aţi văzut în filme,şi nu este nici la fel ca poveştile cavalereşti pe care le-ai auzit despre el. Singura asemănare între cele două Troia este numele. Troia este un oraş legendar,locul unde s-a desfăşurat Războiul Troian,aşa cum este descris în Ciclul războaielor troiene,în special în Iliada,unul dintre cele două poeme epice atribuite lui Homer.

PrieneMonumentele acestui oraş încă sunt ascunse de râul Meandru. Dar în ciuda acestui lucru,marea sporeşte frumuseţearuinelor,pentru că face o paralelă între frontierele oraşului. Priene a fost un oraş elen din Ionia,construit la poalele muntelui Mycale.

Didyma,azi DidimAproape de Milet,Didyma a fost un oraş antic grec din Ionia. Era situat la 150 km sud de actualul oraş Izmir. Oraşul adăpostea un însemnat templu închinat zeului Apollo,templu ale cărui ruine sunt şi astăzi impresionante. În plus,este locul cel mai vizitat de turişti.

PergaOraşul Perga este astăzi un mare sit arheologic de 15 km plin cu ruine antice de-a lungul Antalyei. De asemenea,este locul în care se găseşte diversitate culturală,iar imaginea oraşelor vechieste vie,şi este un punct de atracţie turistică.

 Pergam  Pergam a fost un oraş antic grecesc situat în zona Aeolis aflată în Turcia din zilele noastre,la 26 km de Marea Egee,pe un promontoriu din partea de nord a râului Caicus. În plus,este oraşul care are în spate multă istorie,nu numai monumentele care se găsesc,ci pentru că a fost locul în care s-au născut persoane importante,cum este Claudius Galenus,ultimul mare medic al Antichităţii,considerat unul dintre fondatorii anatomiei şi farmacologiei.

Sursă+credite foto:www.pouted.com