Ai nevoie de

Pentru blat
150 g făină
150 g nuci măcinate
200 g unt
4 ouă
1 praf de sare
200 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
160 g ciocolată neagră
2  linguri cacao
10 linguri gem de zmeură
Pentru jeleu
3 plicuri tort-gelee
50 g zahăr
zeama de la 1/2 lămâie
125 ml vin roşu dulce
125 ml apă
150 g miez de pepene verde, tăiat cubuleţe
Pentru decor
migdale, după gust


Topeşti untul cu ciocolata pe baie de aburi.
Separat, baţi ouăle cu zahărul şi cu sarea, apoi amesteci cele două compoziţii. Adaugi făina, praful de copt, cacaua şi nucile şi omogenizezi. Torni aluatul într-o tavă rotundă tapetată şi îl dai la cuptor la 180 ̊ C, până trece testul scobitorii. Scoţi blatul şi îl laşi la răcit, apoi îl tai în două felii. Întinzi jumătate din gem pe o felie, o aşezi pe cealaltă deasupra, pui restul de gem şi nivelezi.
Prepari tort-gelee-ul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, îl amesteci cu vinul, sucul de lămâie, zahărul şi apa şi fierbi amestecul 3 minute. Îl împarţi în două şi îl laşi la răcorit.
Aşezi pe toată suprafaţa tortului un strat de cuburi de pepene şi torni 2/3 din jeleu, apoi mai pui un strat de cuburi de pepene şi restul de jeleu. Dai la frigider peste noapte. Îl poţi decora cu migdale.