De ce apare afecţiunea?

Cauzele afecţiunii nu au fost încă descoperite,însă mulţi dintre cei diagnosticaţi cu afecţiunea sunt purtătorii unei ciuperci,Malassezia furfur. Aceasta trăieşte în mod natural la nivelul pielii,iar la unele persoane se poate înmulţi excesiv şi afectează producţia de sebum a organismului.

Potrivit statisticilor,aproximativ 5% din populaţia de pe Glob suferă de dermatită seboreică. Boala debutează de obicei la puberattae,însă cei mai afectaţi sunt adulţii aflaţi în jurul vârstei de 40 de ani.  

Simptomele bolii

Dermatita afectetează în primul rând pielea capului. Apare mătreaţa,dar şi scuame,care produc mâncărimi. La unele persoane boala se manifestă şi la nivelul tenului:apar pete roşii,cojiţe şi mâncărime.

Zonele cele mai afectate sunt cele bogate în sebum,precum fruntea,sprâncenele,dar şi aripile nazale. Simptomele pot fi agravate de stres,cât şi de anotimpuri,afecţiunea manifestându-se mai ales iarna şi primăvara.

Cum te poţi trata

Dermatita este o afecţiune cronică,de aceea trebuie ţinută sub control. Medicul dermatolog este cel care va stabili tratamentul corect. Există şampoane speciale,recomandate de medicul dermatolog. Este indicat să te speli pe cap  la două-trei zile.

Trebuie să ţii cont de faptul că după o anumită perioadă de timp,acesta poate să nu ăţi mai facă efectul,de aceea trebuie să mergi din nou la medic,ca să îţi recomande un alt tip de şampon. Tot medicul dermatolog este cel care îţi va stabili tratamentul şi în cazul în care dermatita ţi-a afectat tenul. Un unguent eficient în aceste situaţii este cel pe bază de mărul lupului.

Soarele face bine

Expunerea la soare are efecte benefice asupra persoanelor care prezintă această afecţiune. Aşadar,  pe timpul verii simptomele bolii se ameliorează simţitor. De asemenea,este foarte important să evitaţi stresulşi oboseala,factori agravanţi ai afecţiunii.


Citeşte şi:

Cele mai simple remedii antimătreaţă

Măşti naturale pentru un ten frumos