Tot ce trebuie să ştii despre dermatita seboreică

1 73591 original jpg jpeg

Mâncărimi ale scalpului, mătreaţă, păr gras, dar şi un ten cu pete roşii pe anumte porţiuni? Sunt semnele dermatitei seboreice, o afecţiune a pielii care afectează nenumărate femei. Iată ce poţi face ca să ţii afecţiunea sub control.

De ce apare afecţiunea?

Cauzele afecţiunii nu au fost încă descoperite,însă mulţi dintre cei diagnosticaţi cu afecţiunea sunt purtătorii unei ciuperci,Malassezia furfur. Aceasta trăieşte în mod natural la nivelul pielii,iar la unele persoane se poate înmulţi excesiv şi afectează producţia de sebum a organismului.

Potrivit statisticilor,aproximativ 5% din populaţia de pe Glob suferă de dermatită seboreică. Boala debutează de obicei la puberattae,însă cei mai afectaţi sunt adulţii aflaţi în jurul vârstei de 40 de ani.  

Simptomele bolii

Dermatita afectetează în primul rând pielea capului. Apare mătreaţa,dar şi scuame,care produc mâncărimi. La unele persoane boala se manifestă şi la nivelul tenului:apar pete roşii,cojiţe şi mâncărime.

Zonele cele mai afectate sunt cele bogate în sebum,precum fruntea,sprâncenele,dar şi aripile nazale. Simptomele pot fi agravate de stres,cât şi de anotimpuri,afecţiunea manifestându-se mai ales iarna şi primăvara.

Cum te poţi trata

Dermatita este o afecţiune cronică,de aceea trebuie ţinută sub control. Medicul dermatolog este cel care va stabili tratamentul corect. Există şampoane speciale,recomandate de medicul dermatolog. Este indicat să te speli pe cap  la două-trei zile.

Trebuie să ţii cont de faptul că după o anumită perioadă de timp,acesta poate să nu ăţi mai facă efectul,de aceea trebuie să mergi din nou la medic,ca să îţi recomande un alt tip de şampon. Tot medicul dermatolog este cel care îţi va stabili tratamentul şi în cazul în care dermatita ţi-a afectat tenul. Un unguent eficient în aceste situaţii este cel pe bază de mărul lupului.

Soarele face bine

Expunerea la soare are efecte benefice asupra persoanelor care prezintă această afecţiune. Aşadar,  pe timpul verii simptomele bolii se ameliorează simţitor. De asemenea,este foarte important să evitaţi stresulşi oboseala,factori agravanţi ai afecţiunii.

Citeşte şi:

Cele mai simple remedii antimătreaţă

Măşti naturale pentru un ten frumos



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg