Te face mai fericită

În timpul orgasmului,organismul eliberează endorfine,care-ţi oferă o stare de bine. Aşadar,de ce să iei antidepresive,când poţi rezolva chiar tu problema?

Te simţi mai bine în pielea ta

Corpul nostru trebuie să ne fie cel mai bun prieten şi să-l cunoaştem cât mai bine. Iar cel mai simplu mod prin care poţi acest lucru este să-l explorezi,deoarece doar aşa vei afla ce anume îţi provoacă plăcere. Acesta este un amănunt de folos în timpul partidelor de sex,atunci când vei şti ce să-i spui partenerului să facă.

Te ajută să dormi

Există un motiv pentru care dormim profund după partidele de sex. Pe lângă faptul că depunem efort şi obosim,în timpulorgasmuluiorganismul se relaxează şi te ajută să adormi mai repede. Un efect asemănător îl are şi lectura.

Ameliorează durerile menstruale

Multe femei evită contactele sexuale în timpul menstruaţiei şi implicit şi masturbarea. Însă,lucrurile ar trebui să stea exact invers. Contracţiile uterului din timpul orgasmului ameliorează durerile menstruale,fără să mai fie nevoie să apelezi la analgezice.

Te scapă de stres

Pentru a scăpa de stresul acumulat pe parcursul zilei poţi merge la sală,la masaj sau poţi face o baie fierbinte,cu multă spumă şi uleiuri parfumate. Dar o idee la fel de bună este şi masturbarea,care va îndepărta oboseala şi gândurile negre.