Femeile îşi pierd părul la fel de mult ca bărbaţii

De obicei bărbaţii îşi pierd părulmai mult din faţă,din zona frunţii,formând un M,ceea ce duce la apariţia cheliei care poate fi mai accentuată la anumiţi indivizi. Femeile,în schimb, pierd la fel de mult păr,dar nu formează chelie,ci doar li se subţiează podoaba capilară per total. Faptul că ăţi cad multe fire de păr atunci când te pieptăni nu este un motiv de îngrijorare. Asta  este de obicei moştenire de la membrii familiei,dar poate fi provocată şi de schimbările hormonale sau de îmbătrânire.

Anticoncepţionalele pot cauza căderea părului

Androgenii (hormoni masculini) pot interacţiona cu foliculul pilos pentru a face firul de păr mai subţire şi mai fin. Unele tipuri de progesteron,hormon frecvent întâlnit în contraceptivele orale,poate acţiona precum androgenii,spun oamenii de ştiinţă. Aşadar,nu este exclus ca anticoncepţionalele să fie cauza căderii părului tău. 

Pierderea părului nu este permanentă

În unele cazuri pierderea podoabei capilare poate fi temporară. Multe femei îşi pierd părul după naştere,de exemplu,ca urmare a faptului că hormonii lor încearcă să se readapteze la stilul de dinainte de sarcină. Alte femei au probleme de dietă care le afectează părul. Reprezentantele sexului frumos,mai des decât bărbaţii,au deficienţe nutriţionale în fier şi zinc. Ambele sunt substanţe nutritive cheie pentru un păr puternic.

Stresul face părul să cadă

Este uşor să dai vina pe stres pentru subţierea pletelor. Dar,pentru ca stresul să provoace pierderea părului,acesta trebuie să fie mai sever decât problemele cu care te confrunţi atunci când pregăteşti o prelegere importantă la locul de muncă. Când corpul tău experimentează ceva traumatic,cum ar fi o intervenţie chirurgicală majoră sau o boală cruntă,ciclul de creştere a părului poate fi perturbat. Asta este o afecţiune numită telogen effluvium,care poate fi,de asemenea,cauzată de naştere. Problema dispare odată ce evenimentul stresant a trecut. 

Nu doar femeile mai în vârstă îşi pierd părul

Căderea părului la femei poate începe în adolescenţă şi progresează treptat pe măsură ce înaintezi în vârstă. Problemele hormonale pot afecta părul de la o vârstă fragedă. 

Vopsirea părului poate duce la căderea lui

Vopsirea părului nu duce la chelire,e drept,dar practicile inadecvate de styling pot slăbi firele de păr. Între acestea se numără decolorarea,îndreptatul cu placa de păr,ondulatul sau permanentul. Punerea unei tensiuni mari pe păr,de la împletitul codiţelor la extensii de păr,de exemplu, pot dăuna sănătăţii părului în timp.  Când părul este sub tensiune extremă pentru perioade lungi de timp,acesta slăbeşte şi partea în creştere a părului este deteriorată.