Coada de cal a fost dintotdeauna considerată opţiunea perfectă pentru mersul la birou sau la sală,însă ea poate fi mai versatilă decât crezi. O poţi transforma imediat în aşa fel încât să arăţi diferit de fiecare dată.

Coadă de podium

Simplitatea ei este ceea ce o face să arate atât de bine şi se vede minunat chiar dacă ai părul tuns în scări. Dacă ai părul ondulat,începe prin a-l îndrepta cu placa (cel mai uşor îţi va fi să îl îndrepţi ca la carte dacă îl împarţi în câteva secţiuni). Foloseşte înainte un produs de protecţie termică,iar la final poţi folosi un spray antistatic,care să îmblânzească firele rebele de păr. Piaptănă părul pe spate,ori dacă preferi îţi poţi face o cărare pe mijloc sau într-o parte şi prinde-l la baza gâtului cu un elastic pe care îl poţi camufla cu o şuvită de păr,fixată cu o agrafă.

Coadă nefinisată

Consider-o cea mai bună opţiune pentru zilele în care nu ai timp să îţi speli părul. Pentru acest tip de coadă,cu cât mai mult timp a trecut de când ţi-ai spălat părul,cu atât este mai bine,spun stiliştii. Întâi prinde-ţi părul în vârful capului şi ia pe rând câte o şuviţă pe care aplici şampon uscat. În felul acesta vei obţine un dublu efect de absorbţie a uleiurilor din păr şi de un super volum. Masează bine produsul în păr şi piaptănă-l bine. Ia o suviţă din creştetul capului şi tapeaz-o,apoi prinde părul la spate,la mijlocul cefei. Scoate câteva şuvite đin jurul feţei şi câteva de la spate pentru a accentua acest look nefinisat,încât să dea senzaţia că aşa te-ai trezit.

Coadă de star rock

Împletiturile sunt la mare căutare şi aceasta este o ocazie perfectă să îmbini stilurile,cel romantic cu cel rebel. Ţi se potriveşte de minune dacă vrei să-ţi camuflezi rădăcinile negre crescute sau o culoare de păr care şi-a mai pierdut intensitatea. Ia o secţiune de păr din zona frunţii,care ar trebui să aibă aceeaşi lăţime ca distanţa dintre ochi. Impleteşte o coadă din faţă înspre spate,ca să stea cât mai aproape de scalp sau dacă vrei,poţi să o laşi puţin mai lejeră,în funcţie de efectul pe care îţi doreşti să-l obţii. Continuă să împleteşti până când ajungi la jumătatea cefei şi prinde apoi părul cu un elastic. La final,fixează coada cu un fixativ,ca totul să stea la locul lui.

Coadă voluminoasă

Este perfectă pentru o ieşire seara în oraş sau pentru mersul la o petrecere. După ce ai creat o coadăînaltă,ia o şuviţă mică de păr de aproximativ 1-2 cm grosime şi înfăşoar-o în jurul elasticului ca să pară mai finisată. Apoi,împarte coada în trei părţi egale,tapându-le pe fiecare în parte,începând de la baza cozii şi terminând cu vârfurile. Aplică fixativ sau un spray antistatic. Contrastul dintre părul neted din faţă şi volumul cozii,conferă un look dramatic. Cel mai bine se potriveşte părului fin şi plat,chiar dacă este mai lung de umeri.

Coadă împletită

Ai părul lung şi des şi nu ştii ce să faci cu el? Această coadă este cea mai bună variantă pentru tine,chiar dacă părul tău nu are foarte mult volum. Prindepărulsus,atrăgând aşa şi mai mult atenţia asupra cozii împletite. Tapează-l puţin şi începe să îl împleteşti,după care prinde-l cu un elastic. Ca să pară mai voluminoasă coada,poţi trage uşor cu degetele de împletitură,cu grijă să nu o desfaci. Bonus:după ce îţi vei despleti părul,vei avea bucle naturale cu volum.

Aranjează-ţi părul în 5 minute:

7 idei pentru fiecare zi:

sursă foto:zumi.md