Vergeturile nu sunt doar o problemă de frumuseţe. Pentru multe femei este un impediment în purtarea de costum de baie format din două piese sau atunci când poartă anumite tipuri de îmbrăcăminte.

În timp ce aceste remedii naturale pot ajuta la reducerea apariţiei vergeturilor,rezultatele sunt vizibile,şi sunt o metodă alternativă înainte de-a apela la o interveţie chirurgicală.

Tratamentul pentru vergeturi pe bază de morcov:atunci când natura are grijă de pielea ta.

Atunci când vorbim despre morcov şi beneficiile pe care le are asupra pielii,primul lucru care ne vine în minte este că ajută la obţinerea unui bronz mai nuanţat. Dar beneficiul lui pentru epidermă este mai puternic,şi vei fi uimită atunci când vei afla următoarele lucruri:

-Vergeturile sunt cauzate de ruperea fibrelor elastice ale pielii. Iniţial,ele au un aspect roşiatic,dar mai târziu capătă o culoare de alb sau violet.

-Morcovii sunt printre cele mai bune legume pe care le putem mânca. Aceştia curăţă sângele pentru a stimula producţia de celule roşii din sânge,datorită conţinutului de fier,luptă împotriva îmbătrânirii premature şi ajută la detoxifierea ficatului.

-Când vine vorba de vergeturi,morcovul este ca o recompensă de substanţe nutritive pentru piele,regenerarea ţesuturilor şi eliminarea petelor.

Morcovul este bogat în beta-caroten şi vitamina A. Pe lângă pătrunjel,are cele mai multe substanţe nutritive,ceea ce-l face perfect pentru îngrijirea pielii şi eliminarea petelor,în timp ce reduce inflamaţia.

Reţeta tratamentului pentru vergeturi pe bază de morcov:

Sunt necesare 6 ingrediente pentru a face această mascăincredibilă pentru vergeturi.

-2 morcovi fierţi
-o lingură de gel de aloe vera
-10 picături de ulei de măceşe
-5 picături de ulei de migdale
-o lingură de avocado
-2 pungi de ceai de coada calului
-5 linguri de apă

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este prepararea ceaiului de coada calului. Vei avea nevoie de 50 ml de apă  un pic mai puţin decât un pahar mic,pentru a-l face foarte concentrat. Odată ce este gata,strecoară ceaiul într-o cană.

După ce morcovul a fiert,îl pasezi cu o furculiţă până devine o cremă. Apoi o adaugi într-un vas împreună cu gelul de aloe vera,avocadoul şi amesteci cu ajutorul unui blender până devin o pastă. După ce sunt bătute toate ingredientele,adaugă-le într-un vas împreună cu ceaiul de coada calului şi uleiurile esenţiale. Amestecă bine cu o lingură şi păstrează pasta într-un recipient de sticlă.

Aplică în fiecare seară această mască pe zonele în care sunt vergeturi şi-o laşi să acţioneze 20 de minute,apoi clăteşti cu apă caldă. Trebuie aplicată în fiecare seară. În doar câteva săptămâni vei vedea rezultatele.

Credit foto:www.steptohealth.com