Ceaiul de muşeţel,verde sau negru are efect antiinflamator

Redu roşeaţa  din jurul ochilor cu ajutorul pliculeţelor de ceai negru sau verde. Acestea conţin taninuri,substanţe antiinflamatoare,precum şi cofeină,care-ţi revigorează ochii. Vasele de sânge se vor strânge,iar ţesutul nu va mai fi la fel de „pufos”. Pliculeţele cu ceai vor fi înmuiate în apă caldă pentru un minut,după care vor sta la congelator 10 minute. Se aplică pe ochi timp de 15 minute,Pentru un efect calmant urmează aceeaşi paşi,dar cu pliculeţe cu ceai de muşeţel.

Linguri reci pentru ochi „pufoşi”

Tot pentru ochii „umflaţi” este recomandat remediul cu linguri reci. Ţine-le în apă cu gheaţă timp de 5 minute după care le pui cu scobitura în jos pe ochi. Pe măsură ce lingura se încălzeşte o înlocuieşti cu alta,ce a fost menţinută în apă cu gheaţă. Continuă tratamentul până când ochii nu vor mai fi la fel de umflaţi.

Laptele micşorează vasele de sânge

Ai nevoie de lapte cât mai gras,deoarece chiar această grăsime este cea care înlătură roşeaţa caracteristică ochilor iritaţi.

Se îmbibă două discuri demachiante cu lapte rece,se storc uşor şi se pun pe ochi timp de 15 minute. Se repetă tratamentul de 4-5 ori până când roşeaţa este înlăturată complet.

Citeşte şi:

Trucuri ca să-ţi învingi poftele alimentare

Dieta detoxifiantă de sezon