Infuzia de salcie scade febra

 

Planta atenuează durerile de cap,greaţa şi febraapărute ca urmare a expunerii prelungite la soare. Şi asta pentru că salcia ajută la mărirea debitului de sânge periferic şi la stimularea transpiraţiei. Pentru prepararea infuziei,ai nevoie de:2 linguriţe de scoarţă de salcie şi o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat 10 minute,strecoară şi consumă o cană pe zi. De ajutor este şi tinctura de salcie,20-30 de picături,de 3 ori pe zi,amestecate cu puţină apă.

 

Ceaiul de gălbenele alungă migrenele

 

Durerea de cap apărută în cadrul insolaţieidispare dacă bei un ceai de gălbenele. Pentru asta,ai nevoie de  de 2 linguriţe de flori la 300 ml de apă clocotită. Consumă ceaiul în 3 reprize,înainte de mesele principale.

 

Oţetul de mere te energizează

 

Şi oţetul de mere te ajută în caz de insolaţie. Într-un pahar cu apă pune o lingură de oţet de mere. Ai grijă ca oţetul să fie la temperatura camerei. Amestecă şi bea conţinutul paharului cu înghiţituri mici. Oţetul de mere înlocuieşte mineralele pierdute de organism,având un efect asemănător cu cel al băuturilor energizante.

 

Infuzie din ceai verde

 

Recomandat în caz de insolaţie este şi ceaiul verde. Pune într-un vas 2 linguriţe de plantă şi toarnă 200-250 de ml de apă clocotită. Lasă amestecul să se infuzeze 10 minute,după care bea 2-3 căni pe zi,până vezi că te simţi mai bine.