„Versatilitatea faţetelor,împreună cu rezultatele lor instantaneu vizibil,explică popularitatea lor ca soluţie preferată pentru problemele estetice. Acestea pot fi plasate cu uşurinţă fără a îndepărta smalţul dinţilor naturali şi pot deveni un tratament rapid şi eficient pentru câteva dintre cele mai frecvente probleme dentare,în doar câteva zile”,afirmă dr. Remus Stratulat,medic estetică dentară în cadrul Clinicii Dental One,Bucureşti.

Decolorarea permanentă a dinţilor

În timp ce tratamentele pentru albirea dinţilor reprezintă o soluţie foarte eficientă pentru reducerea aspectului petelor exterioare cauzate de consumul de cafea,fumat sau anumitor alimente,este posibil ca acestea să nu atingă întotdeauna rezultatele dorite pentru cei cu decolorarea permanentă a dinţilor.

„Faţetele dentare sunt soluţia optimă pentru cei care doresc să rezolve problemele permanente de decolorare a dinţilor din cauza geneticii,substanţelor chimice sau medicamentelor luate în timpul copilăriei. Ele pot masca petele de pe dinţi,care apar instantaneu mai luminoşi şi mai albi după tratament”,spune specialistul.

Dinţi neuniformi

Dinţii pot deveni neuniformi în timp,prin măcinare excesivă şi uzura generală,în timp ce,de asemenea,nu este neobişnuit ca unul sau mai mulţi dinţi să crească la o lungime mai mică decât alţii.

„Dacă dinţii neuniformi vă creează un disconfort şi vă împiedica să zâmbiţi,faţetele pot remedia imediat problema. Tratamentul poate modifica aspectul unor dinţi mai scurţi,astfel încât să fie aliniaţi cu ceilalţi dinţi”,explică dr. Remus Stratulat.

Dinţi nealiniaţi

În timp ce tratamentul ortodontic sub formă de aparat dentar este preferat pentru dinţii aliniaţi greşit,faţetele dentare reprezintă soluţia perfectă şi rapidă pentru un zâmbet frumos. Astfel,sunt obţinute rezultatele dorite,drept pentru care fatetele sunt numite tratament ortodontic instant. Acestea oferă rezultate imediate pentru aceia care doresc corectarea formei anumitor dinţi.

Dinţi crăpaţi sau ciobiţi

Dinţi ciobiti sau crăpaţi sunt probabil cele mai frecvente probleme pe care le prezintă pacienţii care îşi doresc faţete dentare. În timp ce coroanele vor fi necesare în mod obişnuit în cazul unui dinte rupt sau grav deteriorat,faţetele sunt soluţia potrivită pentru fisuri minore,restabilind instantaneu aspectul natural al dinţilor afectaţi.

„Problemele estetice sunt incredibil de comune,dar dacă acestea vă afectează încrederea şi vă fac să nu zâmbiţi,este important să ştiţi că sunt disponibile numeroase opţiuni pentru a remedia orice problemă. Faţetele dentare sunt cele mai rapide tratamente dentare disponibile şi pot oferi soluţia instantanee pentru problemele dentare,ajutând la sănătatea orală şi la recăpătarea încrederii în sine”,completează specialistul.

 Faţetele dentare din ceramică presată  

Acest tip de faţete dentare sunt foarte subţiri,fiind eficiente pentru schimbarea formei sau alinierea anumitor dinţi,refacerea dinţiilor sparţi,ciobiţi,crăpaţi sau cariaţi,dar şi pentru obţinerea nuanţei dorite.