Ştim că în unele zile ale lunii,o partidă de sex cu iubitul tău poate fi ultimul lucru la care te gândeşti,dar te sfătuim să iei în calcul şi aceste lucruri,la care poate nu te-ai gândit până acum. Nu exclude gândul că aţi putea petrece momente plăcute şi nu te gândi că durerile tale se vor amplifica,pentru că nu este deloc aşa.

“Din punct de vedere al sănătăţii,totul este în regulă,cu condiţia ca persoanele în cauză să se simtă confortabil psihic şi fizic cu situaţia”,spune Lauren Streicher,medic la Clinica de Obstetrică şi Ginecologie de la Universitatea Northwestern.

Iată ce ar trebui să mai ştii,dacă te-ai hotărât să nu mai aştepţi o săptămână până să faci sex cu partenerul.

Îmbunătăţeşte orgasmul şi calmează crampele

Când eşti la menstruaţie,în general,se poate să fii un pic mai excitată decât în mod normal,din cauza nivelului de estrogen şi testosteron,care-ţi inundă trupul. Mai mult decât atât,pentru un plus de plăcere poate fi responsabil şi fluxul de sânge,care asigură o lubrefiere suplimentară. Acest lucru poate contribui la atingerea orgasmului.În plus,activitatea fizică din timpul sexului poate îmblânzi crampele abdominale,iar acest lucru este dovedit ştiinţific.

Poţi rămâne însărcinată

Ai făcut sex la menstruaţie cu gândul că nu vei putea rămâne gravidă? Cel mai probabil ai avut noroc. Nu înseamnă că dacă s-a declanşat ciclul eşti protejată de sarcini nedorite. Mai ales dacă faci sex la finalul perioadei critice. Sperma este activă în corpul tău până la cinci zile,adică şi după ce se termină sângerarea propriu-zisă,când eşti expusă unui risc mai mare de sarcină.

Nu există un risc mai mare de a lua boli ruşinoase

Bolile cu transmitere sexuală nu sunt mai uşor de contractat în perioada ciclului. În primul rând,pentru că cervixul etse deschis şi impinge sângele în afară. Ori infecţiile precum chlamydia şi gonoreea au nevoie să ajungă spre uter ca să se desfăşoare.