Ce este botoxul?

Nu trebuie să ne ascundem:botoxul este otravă. Dozată în cantităţi infime,sub forma unor injecţii,toxina despre care vorbim devine un tratament foarte popular pentru întinerirea feţei. Odată injectată într-o anumită zonă a feţei,toxina blochează pentru foarte mult timp terminaţiile nervoase ale muşchilor şi astfel apare fenomenul de relaxare locală. În acea zonă pielea va arăta întinsă datorită relaxării muşchilor de dedesubt. Mai simplu ar fi să încercăm să întinerim pielea la exterior,printr-un ser antiaging cu efect de luminozitate intensă,ultrapur,cu acelaşi efect,cu colagen şi elastină. Sau putem opta pentru o cremă intens nutritivă,bazată pe acidul hialuronic ultrapur.

Care sunt efectele injecţiilor cu botox?

Din punct de vedere medical,pielea destinsă beneficiază,în urma mai multor injecţii (numărul lor variază de la o persoană la alta),de o vasodilataţie locală cu o oxigenare consistentă a tegumentului,tenul devenind apoi de o culoare mai aprinsă şi mai luminoasă. Există şi efecte secundare,adică posibile reacţii alergice. Alteori,dozarea nepotrivită a injecţiei poate duce la o relaxare exagerată a muşchiului şi acesta ajunge să fie aproape paralizat.

Este adevărat că botoxul „şterge” efectele timpului de pe piele?

Nu e nicio îndoială,botoxul şterge urmele timpului,adică ridurile dispar. Dar n-aţi observat că o persoană care a apelat la botox îşi shimbă fizionomia? Iar cea care apelează îndelung la injecţii devine,uneori,de nerecunoscut peste ani. Grija obsesivă pentru schimbarea feţei prin botox atrage după sine alte probleme. Poţi foarte bine să îţi împrospătezi faţa în fiecare dimineaţă cu un gel demachiant pentru faţă şi ochi,cu efect anti-îmbătrânire şi apoi cu un acid hialuronic cu efect instantaneu. Alegeţi tinereţea,dar cântăriţi de două ori când urmaţi o cale!


Mai multe pe www.oana-turcu.ro