E adevărat că bărbaţii sunt mai afectaţi decât femeile în ce priveşte căderea părului?

Calviţia este o problemă care taie,încet,dar sigur,din încrederea bărbaţilor. Alopecia androgenetică este întâlnită într-un procent de 95% la bărbaţii care se confruntă cu pierderea părului. Calviţia se produce la unele persoane din cauza geneticii,în timp ce altele pot fi complet surprinse să găsească brusc linia părului lor îndepărtată.

Cum se produce acest fenomen?

Pe lângă cauzele genetice,există şi factorii de mediu,care joacă un rol în căderea părului. Una din cauzele calviţiei poate fi şi o intervenţie chirurgicală sau o boală.O altă cauză este utilizarea a diferitelor substanţe chimice,căci anumite soluţii pentru păr pot provoca căderea lui. Dezechilibrele hormonale pot provoca,de asemenea,chelie la barbati.

Cum poate el fi combătut non-medicamentos?

Vestea bună pentru bărbaţi este că alopecia androgenetică poate fi combătuta prin tratament. Astfel,căderea părului şi regenerarea acestuia poate fi tratată cu produse specifice,cu fiole şi balsamuri (cel de rozmarin este foarte eficient).

Despre toate acestea şi alte scheme de tratament pentru diverse probleme pe care le întâmpinaţi,vă aştept să discutăm pe www.oana-turcu.ro