Cum apar dermatitele?

În general,boala debutează cu mâncă­rime,leziuni sub formă de eczeme,uscarea pielii şi îngroşarea ei,accentuarea cutelor. Dermatitele sunt afecţiuni co­mu­ne,nu reprezintă o ameninţare pentru viaţă şi nici nu sunt contagioase.

Pot fi ele cauzate chiar de anumite produse cosmetice?

Dermatitele pot fi cauzate de multe substanţe şi bacterii,printre acestea aflându-se şi cele care se găsesc în săpunuri şi creme de corp. Chiar şi produsele de igienă corporală pot fi dăunătoare organismului dacă nu sunt utilizate pentru tipul corect de piele. Produsele cosmetice ideale sunt cele care conţin extracte de lăptucă,muşeţel şi nalbă,iar pentru corp vă recomand geluri de duş bio cu extracte de ovăz şi pansea,provenite din culturi biologice ideale pentru pielea cu dermatită.  

Ce produse cosmetice ar trebui să utilizeze persoanele cu dermatită?

Se recomandă utilizarea produselor concepute special pentru pielea foarte uscată şi atopică – produse emoliente moderne. O cremă anti-aging acţiune şoc pentru tenul uscat,o emulsie cu textura moale şi bogată,este ideală pentru a preveni îmbătrânirea pielii,hidratează şi hrăneşte. Pe lângă această cremă,vă recomand un ulei pur de jojoba californiană,indicat în fiecare seară,pentru tenul normal,sensibil şi care prezintă cuperoză.   

Vă aştept să vorbim despre toate acestea pe www.oana-turcu.ro.