Fiecare dintre noi visează să scape ca prin minune de părul nedorit de pe corp. Din păcate,când suntem pe grabă apelăm la bicul salvator,care îndepărtează firele inestetice de pe suprafaţa pielii în câteva mişcări.

Însă rezultatul nu este de durată şi aproape de fiecare dată apar micile bubiţe pe piele,care ascund firele dornice să iasă la suprafaţă. Dacă acestea nu au forţă să pătrundă prin piele,se blochează şi se infectează. Cu alte cuvinte,în zilele următoare,după epilarea cu bicul este posibil să te confrunţi cu bubiţe,coşurişi fie duble pe sub piele.

Respectă aceste sfaturi şi reguli atunci când te epilezi acasă,ca să previi aceste neplăceri.

Exfoliază pielea înainte

Cu puţin timp înainte să te epilezi,curăţă foarte bine zona care urmează să fie epilată. Fă un gomaj cu zaţ de cafea sau mălai şi ulei de măsline. Masând cu acest amestec pielea îndepărtezi impurităţile şi celulele moarte de la suprafaţa pielii.

Poţi face şi tu reţete de gomaj acasă!

Verifică produsele de epilare

Dacă foloseşti ceară,asigură-te că aceasta nu este refolosită şi nu te grăbi. Te poţi răni şi nu vrei ca iubitul tău să îţi descopere corpul plin de zone însângerate şi suferinde. Verifică dacă crema epilatoarenu este expirată,ca să eviţi tot felul de iritaţii şi eczeme şi dezinfectează locul care urmează să fie epilat cu alcool sanitar.

În aceea ce priveşte aparatul de epilat,să ştii că şi acesta îţi poate deveni inamic,dacă nu eşti atentă. Poţi prinde firele cu tot cu piele şi în zona intimă durerea este destul de intensă.

Nu scoate singură firele de sub piele

Mai bine te abţii să le scoţi singură de sub piele. În locul lor poţi face infecţii greu de vindecat. Dacă nu le mai suporţi,încearcă să cureţi bine zona şi să aplici baneocin-pudră,ca să previi apariţia coşuleţelor urâte. Dacă reuşeşti să le scoţi puţin la suprafaţă,trage-le uşor afară cu penseta,fără să atingi pielea.

Hidratează pielea după epilare

Ai terminat cu părul de prisos de pe corp? Nu uita să hidratezi bine pielea,nu înainte de a aplica o soluţie antibacteriană,ca să dezinfectezi zona. Aplică apoi uleiuri vegetale,de cocos,de migdale dulci,de caise,de masline şi masează până intră bine în piele.

Slăbeşte cu ulei de măsline

Totul este să nu te grăbeşti şi să crezi că poţi face treaba aceasta în doar câteva minute.