Scade simptomele acneei

Coşurile apar în momentele cele mai nepotrivite, fiind duşmanii tenului de porţelan. Ameliorează erupţiile cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, pregătind o mască simplă. Amestecă o linguriţă de bicarbonat cu puţină apă călduţă, până obţii o pastă. Aplică pe zonele cu probleme şi lasă să acţioneze cel puţin 15 minute. Dacă ai tenul uscat, înlocuieşte apa cu o linguriţă de miere. În cazul acneei severe, este recomandat să consulţi un medic dermatolog.

Şterge punctele negre

Dizolvă o linguriţă de bicarbonat de sodiu în jumătate de linguriţă de apă caldă, astfel încât să obţii o pastă groasă. Întinde-o cu grijă pe zonele cu probleme şi las-o să se usuce 5-10 minute. Clăteşte cu apă călduţă. Pentru un efect sporit, fă tratamentul imediat după duş, atunci când porii sunt deschişi, astfel încât punctele negre să fie mai uşor de îndepărtat.

Exfoliază pielea

Prepară un exfoliant natural dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de apă şi o linguriţă de zahăr brun. Masează pielea delicat cu acest scrub şi lasă-l să acţioneze 5-10 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

E un deodorant natural

Antiperspirantele şi deodorantele din comerţ pot conţine ingrediente care irită pielea sensibilă. Foloseşte un tratament natural, simplu şi la îndemână. Dimineaţa, tamponează puţin bicarbonat de sodiu, cu ajutorul unei dischete de bumbac, pe zonele pe care vrei să le protejezi împotriva transpiraţiei. Acesta va ţine mirosurile neplăcute la distanţă şi nu îţi va păta hainele.

Curăţă tenul în profunzime

Pregăteşte o mască care redă strălucirea naturală a pielii dintr-o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi o linguriţă de ulei de cocos. Dacă ai tenul sensibil sau uscat, poţi folosi 2 linguriţe de ulei. Amestecă bine cele două ingrediente, apoi aplică compoziţia pe pielea curată. Lasă să acţioneze 10-15 minute, înainte de a clăti cu apă călduţă.

Oferă volum părului

O metodă uşoară de a oferi un plus de volum podoabei capilare constă în aplicarea la rădăcină a unei linguriţe de bicarbonat de sodiu, pe care o masezi delicat cu buricele degetelor, până se absoarbe în piele. Procedeul înfoiază şuviţele şi absoarbe, totodată, excesul de sebum. Un alt tratament pentru mai mult volum se prepară dintr-o lingură de bicarbonat amestecată cu 3 linguri de oţet de mere. Aplică totul pe părul proaspăt spălat şi încă umed, dinspre rădăcină spre vârfuri, apoi clăteşte bine.

Hidratează călcâiele uscate

În sezonul rece, călcâiele pot avea de suferit. Combină 3 linguriţe de bicarbonat cu o linguriţă de apă călduţă şi 2 linguriţe de ulei de măsline. Masează pielea uscată cu pasta obţinută 5-10 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. La final, curăţă călcâiele cu o piatră ponce, apoi foloseşte o loţiune puternic hidratantă.

Revitalizează tenul

Dacă tenul tău a căpătat un aspect tern, energizează-l cu o mască din ingrediente naturale. Amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de castravete curăţat şi dat la blender. Adaugă ½ linguriţă de oţet de mere, un albuş şi o linguriţă de miere. Amestecă bine toate ingredientele şi aplică compoziţia pe pielea curată. Lasă să acţioneze 15 minute, înainte de a clăti cu apă călduţă.

Trucuri CPF

•Presară puţin bicarbonat de sodiu peste periuţa de dinţi, periază un minut, apoi clăteşte gura bine, pentru un zâmbet mai alb. La final, curăţă dantura în mod obişnuit. Totodată, poţi face gargară folosind un amestec dintr-o linguriţă de bicarbonat diluat cu puţină apă, întrucât soluţia are proprietăţi dezinfectante şi antibacteriene.

•Pentru a înmuia cuticulele mai bine şi a oferi ojei o aderenţă mai bună, masează unghiile cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu sau ţine degetele într-un bol cu apă călduţă, în care ai adăugat o lingură de bicarbonat.

•Atunci când îţi simţi părul încărcat de praf şi de produsele cosmetice folosite – fixativ, spumă –, adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu în şamponul obişnuit.