Contra căderii părului

Din scorţişoară,ulei de măsline şi miere poţi face un tratament extraordinar pentru păr. Încălzeşte puţin uleiul de măsline,apoi adaugă o lingură de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră. Întinde pasta pe care o obţii pe părul umed şi las-o să acţioneze timp de 15-20 de minute. Clăteşte apoi foarte bine părul.

Pentru tratarea acneei

Amestecul de miere şi scorţişoară este ideal pentru curăţarea tenului,prevenirea şi tratarea acneei. Ai nevoie de trei linguri de miere şi una de scorţişoară,din care faci o pastă şi o aplici pe faţă pentru 30 de minute. La final,foloseşte pentru clătire apă călduţă.

Anti-celulită

Împachetările cu scorţişoară şi zaţ de cafea sunt o alternativă de luat în seamă la cremele şi tratamentele costisitoare anti-celulită. Combină două linguri de scorţişoară şi una de zaţ de cafea,masează picioarele,fesele,abdomenul apoi înfăşoară-le cu folie de plastic. După o jumătate de oră,curăţă-le cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă de corp sau un ulei vegetal (din germeni de grâu sau sâmburi de struguri). Vei observa că zonele masate cu amestecul de zaţ de cafea şi scorţişoară s-au înroşit,dar efectul va dispărea după o oră de la clătire.

Extrasfat

Pentru a slăbi mai uşor şi pentru a-ţi reduce pofta de mâncare,bea în fiecare dimineaţă,înainte de masă,şi seara o cană de apă fiartă cu scorţişoară,în care pui o linguriţă de miere,atunci când se mai răceşte.

Credit foto:Fotolia