Vârfurile despicate,firele rupte,scalpul uscat şi părul cu tendinţă de îngrăşare sunt câteva dintre neplăcerile care-ţi dau bătăi de cap în sezonul rece. Precum pielea,şi părul are de suferit din cauza vântului nemilos sau a gerului năpraznic. Îţi venim în ajutor cu câteva trucuri simple care te vor ajuta să-l protejezi de vremea capricioasă.

Un volum de invidiat

Beretele,pălăriile şi căciulile te apără de frig în perioada iernii şi sunt utile dacă vrei să previi uscarea părului. Însă tot ele sunt cele care îi „fură“ din volum. Ce e de făcut? Foloseşte un şampon cu o formulă specială pentru mai mult volum,cum sunt cele pe bază de colagen sau de extract de mătase. Întăresc firul de păr de la rădăcină şi,astfel,acesta îşi va recăpăta vitalitatea.

Vârfuri despicate? Au fost odată!

Aerul uscat şi temperaturile scăzute deshidratează părul,care-şi pierde strălucirea şi devine aspru. Nici produsele de coafare nu sunt de ajutor,ci,dimpotrivă,grăbesc deteriorarea structurii firului. Stratul de keratină se subţiază,iar,drept consecinţă,firul se despică la vârf. Poţi preveni uscarea podoabei capilare dacă urmezi un ritual adecvat de îngrijire. Foloseşte în lunile de iarnă un şampon cât mai hidratant cum sunt cel din extract de urzică şi cel îmbogăţit cu keratină. După şamponare,aplică un balsam regenerant şi lasă-l să acţioneze câteva minute. Acesta hrăneşte firul de păr în profunzime şi închide cuticulele de la suprafaţă,scăzând astfel riscul deshidratării.

Mai multe sfaturi utile găseşti pe clicksanatate.ro.