Mierea face minuni  

Plină de vitamine, minerale şi acizi organici, mierea îmbunătăţeşte aspectul tenului. Prepară o mască din o linguriţă de miere şi zeama de la jumătate de lămâie, pe care o aplici cu mişcări circulare suprafaţa pielii. Las-o să acţioneze 20 de minute, după care o poţi îndepărta cu apă caldă. Repetă procedeul în fiecare săptămână pentru a preveni îmbătrânirea prematură.

Avocado, pentru întinerire

Acest fruct delicios hidratează în profunzime şi stimulează producţia de colagen. De asemenea, conţinutul său este bogat în vitamine şi în substanţe cu efect antirid. Îl poţi folosi combinat cu zeamă de lămâie pentru o mască revitalizantă, care îţi va menţine tenul tânăr.

Spanacul, efect hrănitor

Dacă nu îţi place să îl mănânci, foloseşte măcar sucul de spanac. Câteva frunze de spanac sunt suficiente pentru a obţine un suc cu care îţi hrăneşti pielea şi estompezi ridurile deja existente. Aplică lichidul pe tenul curat şi repetă procedeul în fiecare săptămână, pentru a vedea rezultate.

Renunţă la dulciuri, alcool şi ţigări

Ridurile nu au legătură numai cu vârsta pe care o ai, ci şi cu stilul de viaţă. Pentru a preveni apariţia lor, taie din lista ta de alimente dulciurile, care contribuie la degradarea celulelor pielii, şi grăsimile saturate şi trans, care încarcă tenul. Renunţă la obiceiul fumatului şi limitează consumul de alcool, întrucât au efecte nocive asupra pielii, dându-i un aspect obosit şi îmbătrânit. Fă o cură de cel puţin o săptămână cu fructe şi legume proaspete, pentru ca organismul tău să elimine toxinele, iar pielea să fie mai netedă şi mai strălucitoare. Nu uita să bei cât mai multă apă.

Idei Click! pentru femei

•    Şi zâmbetul poate şterge ridurile şi imperfecţiunile de pe chip! Râsul pune în mişcare muşchii faciali şi ajută la menţinerea elasticităţii pielii, păstrându-i netezimea.
•    Pentru un ten fără riduri şi cât mai luminos, nu uita să te odihneşti suficient. În afară de cele 8 ore de somn recomandate, ai grijă şi la poziţia corpului. Încearcă să dormi cât mai mult pe spate, deoarece în acest mod previi brăzdarea feţei care se produce când stai cu capul în pernă.  
•    Dacă îţi place să ai grijă de pielea ta, răsfaţ-o zilnic cu un automasaj. Fie că foloseşti o cremă potrivită pentru tipul tău de ten, fie un ulei esenţial hidratant, obişnuieşte-te să masezi uşor zona feţei, cu mişcări circulare. Procedeul îţi va relaxa muşchii faciali şi va stimula circulaţia.
•    Poţi încerca şi un tratament cu vitaminele C şi E, care stimulează producţia de colagen şi împiedică apariţia ridurilor de expresie.
•    Nu schimba des produsele de îngrijire pe care le foloseşti, deoarece pielea ta se va obişnui greu cu cele noi. Investeşte într-o cremă hidratantă, într-un produs antirid şi într-un demachiant eficient.

Recomandările noastre


Ser antirid şi luminozitate, Yves Rocher, 49 lei


Cremă antirid Anew Ultimate, Avon, 59 lei


Mască de faţă antirid cu colagen şi bujor, Geomar, 9 lei