1. Asigură-te că ai în trusa de machiaj produsele potrivite

Ce înseamnă acest lucru? De pildă, primerul şi o paleta de farduri cu multe culori sunt produse esenţiale, care pot fi folosite în diverse moduri. Primer-ul, aplicat înaintea altor produse (fond de ten, pudră), previne întinderea machiajului, dar ascunde şi roşeaţa, ridurile şi liniile fine. 


2. Machiajul trebuie aplicat imediat după curăţarea şi hidratarea tenului

Este perfect dacă faci un duş înainte şi dacă imediat după aceea foloseşti un exfoliant pentru ten. Combinaţia apă caldă-masaj facial va ajuta la o mai bună absorbţie a cremei hidratante şi apoi la fixarea machiajului. 


Citeşte şi: Tu ştii ce înseamnă acest semn de pe produsele cosmetice? Te poate feri de multe probleme!


3. Începe cu machiajul ochilor

În acest fel eviţi retuşurile repetate, necesare dacă fardul de pleoape lasă urme după ce ai aplicat deja fondul de ten şi pudra. 


4. Foloseşte un creion de ochi alb pentru a intensifica culoarea fardului de pleoape

E simplu: foloseşte mai întâi creionul pentru a contura pleoapa şi abia apoi aplică fardul de ochi. Este un truc util dacă simţi nevoia de mai multă culoare, fără a te îndepărta prea mult de nuanţa originală a fardului. 


Citeşte şi: Care este secretul Antoniei pentru un look natural


5. Ţine o lingură deasupra genelor, pentru a trasa corect linia de tuş

Recomandarea este utilă în special dacă este vorba despre un machiaj “ochi de pisică”. Linia curbă a lingurii te ajută să trasezi o linie dinspre colţul exterior la ochiului spre capătul sprâncenelor. 


6. Rimelul poate fi reîmprospătat cu soluţie salină

Pentru a evita infecţiile, rimelul nu trebuie păstrat mai mult de 3-4 luni. Între timp, poţi folosi o soluţie salină, în loc de apă, pentru a-i reîmprospăta conţinutul. 


Citeşte şi: Ce formă de sprâncene ţi se potriveşte?


7. Amestecă fardul de pleoape cu puţină vaselină pentru a-ţi crea propriul luciu de buze

Spuneam mai sus că fardul de pleoape poate fi folosit în multe feluri. Voilà! Amestecă cele două produse într-o lingură şi apoi aplică direct pe buze. 


8. Dacă depăşeşti mereu conturul buzelor, trasează mai întâi un X cu creionul în adâncitura de la mijlocul buzei superioare (arcul lui Cupidon).

Foloseşte creionul de buze sau chiar rujul pentru a desena mai întâi un X în acest punct, apoi aplică rujul pe întreaga suprafaţă a buzelor.