Chiuveta din bucătărie
Un studiu a arătat că,în bucătărie,chiuveta este acel obiect ce adună mai multe bacterii decât chiar vasele ori coşul de gunoi. Pentru o curăţare eficientă a acesteia,amestecă  detergent de vase cu puţin bicarbonat de sodiu. În plus,încearcă să eviţi să atingi alimentele,pe care urmează să le consumi crude,de interiorul chiuvetei.

Tocătorul de alimente
Placa pe care obişnuieşti să tai mâncarea colectează,de obicei,germeni în şanţurile şi scobiturile ei. Dacă nu o cureţi bine,de fiecare dată când o utilizezi,te poţi alege cu o contaminare încrucişată. Tocătorul de lemn poate fi spălat cu apă caldă şi detergent,iar pe cele din material plastic,le poţi spăla în maşina de vase.

Bureţii de vase
Bacteriile prosperă şi se înmulţesc în locuri umede,aşa că bureţii,dar şi prosoapele de bucătărie oferă locul perfect pentru dezvoltarea germenilor. Ce poţi face? După fiecare folosire,spală buretele cu detergent de vase şi stoarce-l bine,bine.


Citeşte şi:

Bicarbonatul face minuni în casă!

Cum să decorezi camera copilului


Frigiderul
Rafturile şi sertarele interioare se pot contamina atunci când pachetele în care ţii mâncarea se sparg sau sunt deschise şi încep să curgă. În cazul în care observi pete sau lichide în interiorul frigiderului,şterge-le imediat.

Mânerele
Ia în considerare toate butoanele şi mânerele din bucătărie. Şterge şi spală-le regulat;mânerele de frigider,cuptor,cuptorul cu microunde sau prăjitorul de pâine. Aceste suprafeţe intră mereu în contact cu mâinile şi,de cele mai multe ori,nu sunt şterse prea des. Foloseşte un burete şi apă cu detergent.