Beaapă cu lămâie
Ştiai că lămâia este un diuretic natural? Pune un strop de lămâie în apa pe care o bei,pentru că te poate ajuta să atenuezi balonarea şi,ca urmare,ţi se va aplatiza şi stomacul. Feliile de lămâie sunt cele mai potrivite,deoarece coaja te va scăpa de probleme,mult mai rapid.

Evităcofeina
Consumul de cofeină duce la balonarea stomacului,prin creşterea deshidratării. Tot ea îţi va provoca şi crampe abdominale. Înlocuieşte sucurile acidulate (ce conţin cafeină) cu apă,pentru a reveni la un stomac plat.

Limitează aportul de sodiu
Consumul exagerat îţi influenţează organismul să reţină apă,aşa că las-o mai moale cu sarea. Sarea ar trebui limitată la 1500 mg pe zi. La masă,nu pune sare extra,şi încearcă să îmbogăţeşti gustul cu ajutorul ierburilor proaspete,astfel încât să poţi scăpa de pofta de sărat.

Creşte aportul de potasiu
Pentru a scăpa definitiv de balonare,mănâncă o banană cu puţină apă. Bananele conţin o mulţime de potasiu,care ajută la reglarea echilibrului de lichide din organism. Prin această reglare din corpul tău,se va reduce şi balonarea stomacului. O banană pe zi te va ajuta să scapi de gazele nesuferite ale stomacului.

Las-o mai uşorcu carbohidraţii
Limitează consumul de carbohidraţi pentru a reduce balonarea stomacului,mai ales înainte de a merge la culcare. Carbohidraţii pot cauza retenţia de apă,care se traduce,evident,şi printr-un abdomen umflat.


Citeşte şi:

De ce sunt bune nucile pentru sănătate

Slăbeşte cu ierburi aromatice!