Cele mai multe produse destinate înlăturării acneei conţin acid salicilic şi peroxid de benzoil care provoacă inflamaţie şi iritaţii ale pielii. Există însă şi metode mai blânde cu pielea ta,care au o acţiune la fel de eficientă.

Primul pas,curăţarea tenului

Este important să te speli pe faţă în fiecare seară pentru a înlătura excesul de ulei de pe ten,precum şi impurităţile acumulate în timpul zilei. Însă,după ce te-ai spălat,poţi folosi o soluţie de curăţare pe bază de apă,care să nu usuce pielea. Dacă tenul este deshidratat,acneease va accentua şi pielea se va irita mult mai uşor.

Renunţă la exfoliere

Chiar dacă exfolierea este în cele mai multe cazuri recomandată,pentru tenul sensibil ea poate face mai mult rău decât bine.Nu vei face decât să împrăştii bacteriile pe toată suprafaţa pielii şi să agravezi acneea.

Hidratare şi protecţie

Atunci când vine vorba de cele mai indicate produse pentru hidratarea feţei este bine să apelezi la cele fără ulei şi cu o textură cât mai uşoară şi nelipicioasă. Aceastea nu vor încărca tenul şi-i vor asigura hidratarea necesară pentru a preveni uscarea. Cele mai bune produse de hidratare sunt cele pe bază de extract de castravete,ulei de migdale şi aloe vera. De asemenea,fereşte-te de cremele ce conţin parabeni şi utilizează de fiecare dată când ieşi din casă produse de protecţie solară cu un factor de protecţie de minim 30.


Citeşte şi:

Vrei să scapi de acnee? Iată cum!

9 suplimente antiacnee