Hidratarea,foarte importantă

Înainte de a folosi orice produs pe buze,este necesar să-ţi exfoliezi pielea cu ajutorul unui gel cu particule abrazive. Ia pe deget puţin produs şi aplică-l uşor,după care dă-ţi un strat generos de balsam de buze (de preferat cu vitamina E) sau puţină miere de albine şi lasă cel puţin trei minute să acţioneze,înainte de a trece la următorii paşi.

Şi conturul dă volum!

Creionul pentru contur este aliatul numărul unu atunci când vrei să creezi efectul unor buze cu mai mult volum. Foloseşte un creion într-o nuanţă cât mai apropiată de cea a buzelor şi cu unu-două nuanţe mai închis decât rujul. Trasează cu grijă o linie fină,puţin în exteriorul conturului natural al buzelor,şi estompează surplusul cu ajutorul unui şerveţel.

Cum obţii efectul de mărire

Înainte de aplicarea rujului,foloseşte un creion de buze alb,cu ajutorul căruia să marchezi un punct pe mijlocul buzelor (atât pe cea superioară,cât şi pe cea inferioară). Odată dispersat cu ajutorul rujului,va crea impresia unui degradé cromatic,menit să accentueze şi mai mult efectul de mărire.

Aşa aplici corect rujul!

Începe aplicarea rujului cu centrul buzelor,pentru a estompa intensitatea creionului alb. Alege rujuri rezistente şi evită produsele care se întind. În cazul în care optezi pentru nuanţe tari,este indicată folosirea unei pensule,pentru a nu depăşi conturul natural al buzelor. Evită culorile închise,deoarece efectul este de micşorare şi nu de mărire.

Pentru un plus de strălucire

Pasul final îl constituie aplicarea unui strat subţire de gloss transparent,insistând pe centrul buzelor.