Unele trucuri şi produse pot spori regenerarea părului şi te pot ajuta să ai un păr lung şi sănătos.Pentru ca un păr să crească repede,el trebuie să fie în primul rând sănătos. Dacă părul este degradat şi uscat acesta trebuie tuns neapărat,altfel toate produsele pe care le vei încerca pentru a-l însănătoşi nu vor da rezultate. Cu cât părul este tuns  mai des,cu atât va creşte mai repede. Este important să îţi tunzi vârfurile o dată la 2-3 luni.

Uită de placă şi alte aparate de coafat care îl afectează

Dacă foloseşti placa şi te întrebi de ce părul tău nu mai creşte,este clar răspunsul. Placa afectează cheratina,proteina din structura părului,deoarece acesta este supus unor temperaturi foarte ridicate. Astfel firul de păr se subţiază şi îşi pierde din supleţe,iar acest lucru duce la căderea lui.


Citeşte şi:

Sfaturi pentru a preveni căderea părului

Cum îţi poţi salva părul degradat


Sănătatea vine din interior

Oricât de multe produse benefice pentru păr ai folosi,trebuie să ştii că sănătatea acestuia vine în primul rând din interior. Trebuie să mănânci sănătos. Dacă organismul tău este sănătos,atunci şi părul tău va creşte mai repede şi va fi sănătos.

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este cunoscut ca fiind un accelerator al creşterii părului. Acesta poate face minuni pentru părul uscat,degradat şi lipsit de strălucire. Înainte să te speli pe păr,aplică o linguriţă de ulei de ricin pe scalp. Masează bine timp de 5 minute,iar apoi pune-ţi un prosop pe cap şi lasă-l să acţioneze cel puţin 20 de minute. Apoi te vei spăla pe păr cu un şampon pentru a-l îndepărta.

Sucul de lămâie

Conţinutul bogat în vitamina A şi B,antioxidanţi şi fosfor al sucului de lămâie ajută la o creştere rapidă a firului de păr. Aplică sucul de lămâie la rădăcinile firelor de păr,masează timp de 5 minute şi lasă-l să acţioneze cel puţin jumătate de oră,apoi clăteşte cu şampon.

Uleiul de măsline

Acesta este cunoscut ca fiind un adjuvant în creşterea rapidă a părului. Se masează părul cu ulei de măsline uşor încălzit,se lasă să se acţioneze jumătate de oră iar apoi se spală bine cu şampon.