Buze seducătoare

Marilyn Monroe era recunoscută pentru buzele sale roşii şi pline. Pentru a le obţine ea folosea cinci nuanţe diferite de ruj. Pentru început aplica în colţul buzelor un creion contur deschis la culoare,după care aplica pe marginea exterioară o linie cu un ruj roşu mai închis şi continua spre interiorul buzelor aplicând rujuri roşii în nuanţe din ce în ce mai deschise. La final ea aplica un strat de gloss transparent,pentru a da volum buzelor.

Machiaj perfect

În toate pozele pielea ei era fără cusur şi radia de vitalitate. Secretul ei nu era o cremă extrem de scumpă,ci un ingredient cât se poate de banal,vaselina. Ea întindea un strat subţire de vaselină,înainte de fondul de ten,şi astfel nu doar că fixa machiajul pentru tot restul zilei,dar hidrata şi pielea,pentru a obţine acea strălucire aparte.

Ochi de căprioară

Să ai ochi cât mai mari şi mai expresivi era la modă şi în acea vreme. Pentru că Marilyn Monroe nu se putea lăuda cu astfel de ochi ea apela la un mic truc,mai exact contura ochii cu un creion maro. În acelaşi timp îşi aplica gene false,pe care le dădea cu două straturi de rimel,pentru a avea cât mai mult volum şi să pară cât mai lungi.

Piele catifelată

Pentru ca o piele ca de mătase,sarea de mare nu lipsea din ritualul său de înfrumuseţare. La fiecare câteva zile ea îşi exfolia pielea cu sare stropită cu puţină apă. De asemenea,pentru dinţi cât mai albi folosea bicarbonat de sodiu.

Bujori naturali

În ceea ce priveşte măştile pentru faţă,şi de această dată Marilyn Monroe apela la ingrediente naturale,căpşunile fiind preferatele ei. Ele îndepărtau impurităţile de pe ten  şi colorau pielea într-o uşoară tentă de roz,încât nici nu mai avea nevoie de blush.