Doar câteva secunde l-au lăsat membrii Serviciilor Secrete Americane pe Kim Jong-un să arunce o privire la interiorul limuzinei lui Trump. Jurnaliştilor li s-a trântit portiera-n nas, pentru că la bord se află echipamente care trebuie să rămână secret de stat în America. Forţele de ordine i-au ţinut pe fotografi la distanţă.

Lumuzina lui Trump, supranumită “The Beast” (“Bestia”) este un Cadillac care a suferit modificări majore. Stratul gros de blindaj au dus greutatea maşinii aproape de 8 tone. Portierele automobilului au o grosime de 8 inci. Un sistem de protecţie împotriva atacurilor chimice, care include un rezervor de aer, echipament de transmitere codificată a mesajelor, dar şi sânge compatibil cu cel al preşedintelui american pentru transfuzii de urgenţă.

În vizita la Singapore, Donald Trump a folosit, poate pentru ultima oară, maşina utilizată la Casă Albă în mandatul lui Barack Obama. Serviciile Secrete au primit deja cele douăsprezece limuzine construite de General Motors pentru preşedintele american şi pentru staff-ul acestuia. Trei astfel de limuzine identice călătoresc în convoiul prezidenţial pentru a-i deruta pe posibilii atacatori.


Află ce alt om de stat s-a lăudat recent cu limuzina prezidenţială prinţului de la Abu Dhabi pe Autoexpert.ro.