Omletă pufoasă 

Vei face o omletă mult mai pufoasă dacă adaugi un praf de amidon de porumb. În plus, va fi gata mult mai repede. 15 secunde vor fi suficiente pentru o omletă delicioasă.  


Unt în cafea 

Dacă iubeşti cafeaua neagră, dar vrei o vrei un pic mai moale, fără a adăuga apă, pun un pic de unt în ea cu un minut înainte de a fi gata. Va avea o consisenţă mai bogată decât dacă ai folosi lapte. 


Oţetul va face orezul crocant

Cum faci un orez crocant? Adaugă o lingură de oţet când orezul încă fierbe. Nu doar că va arăta mai bine, ci va fi şi mult mai gustos.


Vanilia se potriveşte de minune cu legumele

Esenţa de vanilie nu lipseşte din multe produse de patiserie, însă ce ai zice dacă ai pune un strop şi în salată? Vei obţine un gust cu totul deosebit.


Scapă de mirosul de peşte

Vrei să găteşti peşte, dar te îngrozeşte mirosul? Există o soluţie şi pentru asta, la care nu te-ai fi gândit până acum. Baconul absorbe mirosul neplăcut şi va adăuga o aromă deosebtă peştelui.

Citeşte şi: Minitarte cu roşii şi brânză, pentru un meniu de weekend perfect


Cum să faci aluatul să crească mai repede

Dacă nu ai timp de pierdut, foloseşte-te de acest mic truc pentru ca aluatul să crească mai repede: bagă-l într-o folie de plastic şi pune-l într-un castron cu apă călduţă. Îl vei putea folosi în aproximativ 15 minute.Ouă ochiuri perfecte

În loc să prăjeşti ouăle în ulei, adaugă în tigaie şi un strop de apă. Aşa nu se vor mai lipi şi vor avea un gust mult mai bun. 

Nu le ştiai până acum, nu-i aşa?


Sursă: brightside.me / Foto: pixabay.com