Nu fuma 

Studii recente au arătat că fumatul unei singure ţigări după masă este echivalent cu fumatul a 10 ţigări. De aceea,nu fuma imediat după masă.

 Evită să bei ceai 

Frunzele plantelor au un conţinut ridicat de acid,care determină ca proteinele din alimentele pe care le consumăm să fie greu de digerat. Este indicat să bei ceai la 60 de minute după ce ai mâncat.


Citeşte şi:

7 obiceiuri bune pentru o sănătate de fier

Acestea sunt obiceiurile care îţi slăbesc sistemul imunitar!


 Nu fă baie 

Duşul imedicat după masă va duce la creşterea fluxului sangvin de la nivelul mâinilor,picioarelor şi corpului. Astfel cantitatea de sânge din jurul stomacului va scădea,slăbind sistemul digestiv din stomac.

 Nu consuma imediat fructe 

Când mănânci fructe imediat după masă,acestea se blochează în stomac,împreună cu conţinutul mâncării pe care ai consumat-o,şi nu mai pot să ajungă la intestine din timp. Specialiştii recomandată să mănânci un fruct la cel puţin o oră după masă sau înainte de masă şi,de preferinţă,dimineaţa pe stomacul gol. Şi asta deoarece,în această parte a zilei,organismul poate utiliza cel mai bine nutrienţii din fructe obţinând suficientă energie pentru întreaga zi.

 Nu-ţi slăbi cureaua 

Obişnuim,ca atunci când luăm masa să ne slăbim cureaua,ceea ce însemană că am consumat mult mai mult decât ar fi trebuit. Slăbirea curelii te poate ajuta să te simţi confortabilă din nou,îndemnându-te să continui supraalimentarea.

 Evită plimbările 

Imediat după masă nu te pripi să faci o plimbare,deoarece rişti să faci indigestie sau să suferi de arsuri gastrice. Cu toate acestea,mersul pe jos aproximativ o jumătate de oră după masă este indicat. În plus,cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Sud,SUA,au descoperit că mersul pe jos este o modalitate bună de a arde caloriile.

Nu dormi

Dacă te hotărăşti să-ţi faci siesta după masa de prânz,află că acest obicei nu este idicat de specialişti. Aportul de alimente noi nu va fi capabil să se digere corect,favorizând apariţia distensiei gastrică,ce poate duce la unele probleme de inimă.