Iată care sunt acele legume şi fructe:

1. Portocale

Acestea sunt cunoscute pentru prevenirea apariţiei unor boli de piele,plămâni,stomac şi cancerul de colon. Dacă bei în mod regulat suc de portocale previi apariţia bolii de rinichi şi reduce riscul de a forma pietre la rinichi. Deoarece portocalele sunt pline de fibre solubile,ele ajuta la reducerea colesterolului şi constipaţiei. Ele sunt bogate în potasiu,care ajută la buna funcţionare a inimii,iar vitamina C ajută la combaterea cancerului. Studiile arată că polifenolii din portocale previn infecţiile virale,iar magneziul ajută la menţinerea tensiunii arteriale.

Sfat de frumuseţe:Cojile de portocale şi sucul acestora sunt folosite în tratamentele de înfrumuseţare. Amestecă în blender coajă de portocală,cu puţin suc de portocale şi iaurt. Amestecă până se formează o pastă pe care o aplici pentru 15 minute,uniform pe toată faţa şi pe gât. Pielea devine mai catifelată şi strălucitoare.  

2. Morcov

Morcovul este un centru de putere datorită beneficiilor pe care le are. Este bogat în beta-caroten,care este transformat în vitamina A în ficat şi este bun pentru ochi. Are proprietăţi anti-cancer şi ajută la reducerea riscului de apariţie a bolilor de plămâni şi cancerul de colon. În plus,ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire celulară şi poate fi folosit pentru a reduce şi preveni infecţia.

Sfat de frumuseţe:Morcovii sunt bogaţi în vitamina A şi antioxidanţi,care protejează pielea de daunele soarelui. Pentru a scăpa de pielea uscată şi pigmentare,aplică un amestec de suc de morcov,o lingură de ulei de măsline şi smântână proaspătă pe faţă,mâini şi gât,în mod regulat.  

3. Mazăre

Mazărea conţine cantităţi mari de polifenoli,care ajută la prevenirea cancerului de stomac. O ceaşcă de mazăre are mai puţin de 100 de calorii,dar este încărcată cu proteine şi fibre. În plus,este bogată în antioxidanţi şi are proprietăţi anti-îmbătrânire. Consumul regulat de mazăre ajută la prevenirea bronşitei,a osteoporozei şi a constipaţiei,reglează zahărul din sânge şi reduce acumularea de colesterol rău.

Sfat de frumuseţe:Pentru o piele netedă şi fără riduri,amestecă mazăre sub formă de pulbere,cu pulpa de la papaia şi apă de trandafir. Aplică-l ca un pachet de faţă şi clăteşte cu apă rece.

4. Spanac

Spanacul ajută la restabilirea energiei,creşterea vitalităţii şi îmbunătăţirea calităţii sângelui. Acesta este redus în calorii,conţine fibre şi este o sursă de vitaminele A,B2,Cşi K şi acid folic. În plus,este o sursă de fier,mangan şi magneziu. Dacă mănânci în fiecare zi o porţie de spanac,va creşte eficienţa musculară,relaxează corpul,reduce hipertensiunea şi riscul de apariţie a cancerului de piele.

Sfat de frumuseţe:Spanacul conţine vitaminele A şi C,care stimulează creşterea părului. Ia o ceaşcă de spanac fiert şi amestec-o cu o lingură de miere şi ulei de ricin. Aplică pasta obţinută pe scalp şi păr,pentru 30 de minute,apoi clăteşte.

 5. Varză 

Este hrănitoare,te ajută să slăbeşti şi previne acumularea de colesterol. Este o sursă de antioxidanţi naturali,vitamina C şi minerale,cum ar fi potasiu,mangan,fier şi magneziu. Aceasta reduce apariţia durerilor de cap şi bolile de inimă. Sucul de varză este un excelent remediu natural pentru obezitate şi piele inflamată.

Sfat de frumuseţe:Sucul de varză regenerează părul şi hrăneşte rădăcinile. Acesta conţine vitamina E şi siliciu,care face părul strălucitor. Amestecă sucul de varză,cu banane şi miere. Aplică pentru 20 de minute această mască de păr,după ce-l speli.