Ulcer gastric simptome şi cauze. Ce tratamente sunt eficiente

ulcer gastric simptome şi cauze jpeg

Ulcer gastric simptome şi cauze. Cauzat de bacteria Heliobacter pylori, ulcerul peptic trece de multe ori neobservat, neproducând simptome. Persoanele de toate vârstele sunt susceptibile să facă ulcer, însă cele mai în vârstă sunt mai vulnerabile.

Ulcer gastric simptome şi cauze - Ce este ulcerul gastric

Ulcerul gastric apare atunci când există răni pe mucoasa stomacului,cauzând dureri foarte mari. Bacteria Heliobacter pylori afectează sistemul digestiv,ceea ce poate duce la infecţii şi complicaţii. În consecinţă,persoanele cu ulcer se pot confrunta cu dureri abdominale,greaţă,pierderea poftei de mâncare.

Cu cât ulcerul peptic rămâne netratat,cu atât persoana în cauză poate suferi infecţii severe şi se poate îmbolnăvi şi de alte afecţiuni digestive. Sucul gastric,secretat de stomac şi compus din apă,acid clorhidric,pepsină (enzimă),mucus şi minerale,pătrunde prin rănile existente la nivelul mucoasei stomacului putând provoca sângerări interne. Senzaţia de arsură care apare după masă este literalmente cauzată de sucul gastric.

Citeşte şi:Sucul de cartofi tratează ulcerul,cancerul şi bolile de plămâni

Ulcer gastric simptome şi cauze - Greaţa, printre simptomele ulcerului gastric

Când excesul de suc gastric,bacterii şi alte toxine pătrund în stomac prin zona deteriorată de la nivelul mucoasei,apar simptomele. Această boală provocă dureri extreme şi poate duce la infecţii şi complicaţii. Simptomele pot varia de la dureri abdominalela balonare. Consultă medicul dacă te confrunţi cu:reflux gastroesofagian,lipsa poftei de mâncare,scaune de culoare închisă,  deshidratare,oboseală,greaţă,vărsături,dureri severi la nivelul abdomenului superior sau inferior.

Mulţi medici cred că un apetit scăzut,un nivel mare de stres şi anumite medicamente favorizează instalarea ulcerului peptic. Ulcerele pot provoca simptome între mese sau pe timp de noapte şi pot ţine de la câteva minute până la ore. Partea bună este că,depistate din vreme,90% din cazurile de ulcere gastrice se tratează fără intervenţii chirurgicale.

Citeşte şi:Noi terapii pentru ulcer şi gastrită

Ce tratament este indicat

Există câteva opţiuni de tratament care pot fi utile în reducerea severităţii simptomelor ulcerului gastric. Prin abţinerea de la consumul de alimente grase,elimini posibilitatea de a perturba evoluţia ulcerului. Mai mult,organismul absorbă astfel mai mulţi nutrimenţi. În cazurile severe,medicul poate prescrie antibiotice,blocante H2 şi antiacide gastrice.

Credit foto: www.onlymyhealth.com