Uleiul de măsline poate fi folosit pe piele pe tot parcursul anului. Totuşi, în sezonul rece, s-a dovedit deosebit de benefic în prevenirea uscării pielii şi a altor probleme datorită capacităţii de hidratare şi hrănire.

Cea mai simplă modalitate de utilizare a acesteia pentru îngrijirea pielii iarna ar fi masarea tegumentului pe toată suprafaţa pielii înainte de a merge la culcare.  Dar există şi alte modalităţi – măştile faciale. Amestecă uleiul de măsline cu alte ingrediente, la fel de eficiente şi bogate nutritiv, pentru a preveni uscarea pielii.

Iată câteva reţete de măşti faciale pe bază de ulei de măsline:

Ulei de măsline şi miere

Ai nevoie de:

-    1 lingură miere
-    1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare şi aplicare:

Se amestecă mierea şi uleiul de măsline. Spală-te pe faţă, apoi aplică pasta obţinută şi las-o să acţioneze 10 minute. Clăteşte cu apă călduţă. repetă aplicarea măştii de două-trei ori pe săptămână pentru rezultatele dorite.

Ulei de măsline şi banană

Ai nevoie de:

-    1 banană
-    1 lingură de miere

Mod de preparare şi aplicare:

Descojeşte banana, pune-o într-un vas şi paseaz-o cu o furculiţă. Adaugă peste pasta de banană mierea. Aplică amestecul obţinut pe faţă şi pe gât. Lasă-l să acţioneze 20 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Prin aplicarea săptămânală a acestei măşti menţii tegumentul hidratat şi lipsit de imperfecţiuni.

Ulei de măsline şi albuş

Ai nevoie de:

-    1 albuş
-    1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare şi aplicare:

Bate albuşul spumă, adaugă în el mierea şi amestecă-le. Aplică pasta pe întreaga suprafaţă a feţei şi gâtului, apoi las-o să acţioneze 10 minute. Clăteşte cu apă călduţă, după care aplică o mască hidratantă. Repetă tratamentul facial săptămânal.


Credit foto: www.boldsky.com