Datorită compuşilor activi care au beneficii pentru piele şi păr, uleiul de măsline este un ingredient foarte bine cunoscut în industria cosmetică. Multe femei preferă să-l folosească ca un produs natural pe păr,deoarece substanţele nutritive pe care le conţine acesta hrănesc profund firele de păr şi favorizează creşterea lor. Pentru a te bucura de efectele sale asupra părului,foloseşte ulei de măsline pentru păr în starea sa naturală,care acţionează ca:

Balsam natural

Textura uleioasă şi elementele nutritive pe care le conţine uleiul,îl fac un balsam natural care îmbunătăţeşte sănătatea podoabei capilare.

Ulei de măsline pentru păr - Cum să-l foloseşti:

Pune la încălzit într-un bol nişte ulei de măsline. Atunci când temperatura este suportabilă,pune-ţi în palmă uleiul şi masează scalpul şi părul cu el,inclusiv vârfurile. Strânge părul în coc şi acoperă-l cu o cască de duş şi lasă-l să acţioneze 15 minute. Clăteşte cu apă călduţă şi repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Citeşte şi:Cum îţi protejezi părul în sezonul cald

Tratament hidratant

Acizii graşi prezenţi în uleiul de măsline sunt ideali în contracararea dezechilibrelor glandelor sebacee în scalp. Prin înmuierea părului prin ulei de măsline pentru păr, previi uscarea. În plus,nutrimenţii esenţiali menţin părul mătăsosşi puternic.

Ulei de măsline pentru păr - Cum să-l foloseşti:

Amestecă în cantităţi egale ulei de măsline cu ulei de nucă de cocos. Aplică-l lichidul obţinut pe păr şi scalp şi lasă-l să acţioneze 30 de minute,apoi clăteşte bine cu apă călduţă. Repetă acest tratament de două sau trei ori pe săptămână.

Tratament pentru părul deteriorat

Acizii graşi esenţiali şi antioxidanţii care se găsesc în acest ulei de măsline pentru păr favorizează regenerarea firelor de păr deteriorate,prevenind alte daune.

Citeşte şi:Mască regenerantă pentru păr cu avocado şi ulei de măsline

Ulei de măsline pentru păr - Cum să-l foloseşti:  

Amestecă trei părţi de ulei de măsline cu o parte din miere organică. Aplică pasta obţinută pe tot părul. Strânge-l în coc,acoperă-l cu o cască de duş şi las-o să acţioneze 40-50 de minute. Clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Credit foto: www.steptohealth.com