Graţie proprietăţilor sale active,morcovii,utilizaţi sub formă de ulei,păstrează pielea strălucitoare şi tânără.

Protejează pielea împotriva razelor UV

Cercetările recente arată că antioxidanţii din compoziţia morcovilor protejează pielea de efectele negative ale razelor UV,prevenind îmbătrânirea prematură a pielii.

De asemenea,beta-carotenii din compoziţia morcovilor  stimulează producţia de melanină,care contribuie la menţinerea strălucirii pielii.

Reduce ridurile şi petele maronii

Datorită conţinutului bogat în vitamina A,morcovii previn uscarea pielii şi apariţia ridurilor. Aşadar,pentru estomparea liniilor fine din jurul ochilor şi gurii,prepară un ulei natural din morcovi şi ulei de nucă de cocos.

Răzuieşte un morcov,peste care adaugă ulei de nucă de cocos. Amestecul se ţine la macerat,în soare,timp de o lună,după care compozţia se strecoară,iar uleiul obţinut se toarnă într-o sticluţă de culoare închisă.

Foloseşte uleiul,seara,în locul cremei hidratante.

Luptă împotriva inflamaţiilor

Uleiul de morcovi este un bun remediu împotriva eczemelor,dermatitelor şi psoriazisului. De asemenea,uleiul este extrem de eficient în reducerea cicatricilor şi inflamaţiilor,cauzate de existenţa unor bacterii la nivelul pielii.

Pont:Pentru sporirea efectelor benefice ale uleiului,îl poţi combina cu puţin suc de lămâie.

Info:Foloseşte un ulei de morcovi care nu conţine ulei mineral. Uleiul de morcovi este obţinut prin macerarea morcovului proaspăt cules şi zdrobit în diferite uleiuri,precum cel de floarea soarelui sau de soia.