Oana Dinculescu,make-up artist oficial Oriflame România,te sfătuieşte ca în sezonul rece să-ţi înlocuieşti produsele de îngrijire a feţei pe bază de apă cu cosmetice hrănitoare ce conţin uleiuri nutritive. „Ele ajută la formarea unei pelicule protectoare la suprafaţa pielii,ce reţine umezeala şi astfel pielea este mai mult timp hidratată”,spune ea. 

Iată ce fel de ingrediente îţi recomandă specialistul!

Uleiul de migdale dulci este o sursă importantă de vitamina D şi E,minerale şi grăsimi. Hidratează pielea în profunzime şi o hrăneşte făcând-o moale şi netedă,întârzie procesul de îmbătrânire,calmează iritaţiile şi inflamaţiile pielii. 

Bogat în vitaminele A şi D,uleiul de avocado se absoarbe uşor în piele şi hidratează în profunzime,ceea ce îl recomandă ca un ingredient de bază în produsele pentru îngrijirea pielii mature sau uscate. În urma unui studiu recent,s-a descoperit că uleiul de avocado măreşte în mod considerabil producţia de colagen din piele,care odată cu înaintarea în vârstă scade,ducând la îmbătrânirea pielii şi apariţia ridurilor.

Un ingredient cu totul special din produsele cosmetice este uleiul de jojoba,singurul produs recomandat şi tenului gras pentru că are proprietăţi asemănătoare sebumului uman,ceea ce îi conferă o toleranţă excepţională din partea pielii noastre. Este bogat în antioxidanţi şi vitamine,în special vitamina E.