Este simplu să-ţi faci la tine acasă masca facială energizantă. Ingredientele sunt la îndemâna oricui,iar rezultatul rivalizează cu cel obţinut în saloanele Spa.

Pentru a crea masca facială energizantă, cu proprietăţi de curăţare şi hidratare a tenului, ai nevoie de:

  • 2 linguriţe de iaurt gras
  • 10 ml de lapte
  • 1 linguriţă de miere de albine
  • 5 picături de lămâie
  • 1 linguriţă de ulei de măsline

Înainte să aplici masca facială energizentă, este necesar să ai tenul curăţat. Poţi folosi produse din comerţ sau poţi să-ţi faci propria mască de curăţare. Ai nevoie de puţin ulei amestecat cu zahăr brun. Foloseşte acest scrub pentru a îndepărta stratul de celule moarte de pe suprafaţa pielii. Opţional poţi adăuga 3 comprimate de aspirină (pisate). Aspirina va acţiona în profunzime,îndepărtând orice urmă de praf. La sfârşit,înlătură masca cu apă călduţă.

Care este rolul iaurtului

Amestecă bine ingredientele pentru masca facială energizantă. Dacă-ţi doreşti să o transformi într-una exfoliantă,adaugă un sfert de pliculeţ de gelatină. Aplică amestecul pe întrega suprafaţă a feţei,exceptând zona ochilor şi las-o să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte faţa cu apă caldă,iar la sfârşit aplică o cremă hidratantă.

Şi iaurtul este recomandat în tratamentul tenului obosit deoarece conţine enzime,cu rol în reglarea PH-ului pielii,în special atunci când este folosit împreună cu sucul de lămâie. Uleiul de măsline şi mierea de albine hidratează tenul,lăsându-l catifelat şi luminos. 

Rezultatul:Un ten strălucitor,fără semne de oboseală

Citiţi şi: Măşti pentru un ten strălucitor