1.O înfăţişare perfectă

Sigur ai observat faptul că, în comediile romantice, personajul principal feminin are o înfăţişare fără cusur. Sau există o transformare pe parcursul filmului care aduce cu sine perfecţiunea. Astfel, remarcăm că se subliniează ideea că fizicul primează şi că jumătatea ta te va remarca doar dacă eşti perfectă. Această idee este una greşită, deoarece în viaţa reală, contează în primul rând personalitatea celui pe care îl cunoşti. Personalitatea, chimia, farmecul.

2.Finalul nu înseamnă final

Atunci când cei doi actori se despart, de cele mai multe ori urmează în mod cert împăcarea. Ei realizează că nu pot trăi unul fără celalalt, că îi leagă multe lucruri şi că, de fapt, se potrivesc perfect. Astfel, are loc împăcarea şi celebrul „au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”. Realitatea însă, contrazice. Cei care se iubesc nu se potrivesc întotdeauna şi poate chiar nu mai vor să se împace. Despărţirea poate să fie definitivă, din motive de nepotrivire, diferenţe de gândire, orgoliu.

3.Carieră versus iubit

Filmele susţin ideea că atunci când ai o carieră de succes, nu mai este loc de o relaţie în viaţa ta. Realitatea ne demonstrează faptul că le putem avea pe amândouă. Poţi îmbina perfect viaţa de cuplu cu o carieră glorioasă, fără să fie necesar să renunţi la una dintre ele. Sigur, important este să ai persoana potrivită lângă tine.

Trebuie să faci diferenţa între ceea ce vezi pe micile sau marile ecrane şi realitate. De cele mai multe ori, viaţa bate filmul şi realitatea este destul de diferită faţă de scenariul unui film. Uneori mai bună, alteori mai puţin bună, însă cel mai important este să trăieşti cu picioarele pe pământ şi ancorat în realitate.