Cocul de balerină

Dacă vrei să ai un look şic,poţi opta pentru un coc simplu,dar de mare efect. Pentru acesta ai nevoie de un elastic,o şosetă tăiată în capăt şi agrafe negre pentru păr,simple. Îţi prinzi părul într-o coadă,bagi coada în şosetă iar apoi răsuceşti părul pe şosetă. La final,firele rebele le prinzi cu agrafe pe dedesubtul cocului. Dacă vrei să mergi cu această coafură la un eveniment special,poţi înlocui agrafele negre şi simple cu unele împodobite cu strasuri sau perluţe.

Cocul spaniol

Cocul frumoaselor dansatoare de flamenco este unul de efect. Poate părea greu de realizat,însă este foarte simplu. Rafinamentul acestora nu poate fi egalat de niciun alt coc.

Paşii către un coc spaniol

1.Prinde-ţi părul în coadă pe jumătatea capului.

2.Trage coada într-o parte şi desfă părul,formând un fel de buzunar.

3.Bagă coada în buzunarul format şi împinge părul în interior,astfel încât să intre în întregime. Fixează vârfurile rebele cu nişte agrafe negre,simple de păr,pentru a nu ieşi la suprafaţă.

4. Va rămâne un fel de gol în mijlocul capului,pe care ar fi indicat să îl maschezi cu un accesoriu de păr.

Coc lejer pentru vară

Acest coc este asemănător celui spaniol,doar că acum coada o vei prinde mai spre baza gâtului. Vei trage puţin elasticul în jos şi formezi din nou un buzunărel prin care apoi,din exterior spre interior,bagi coada. Ai grijă să intre în întregime. Firele de păr rebele le prinzi cu agrafe. Este un coc lejer,potrivit zilelor de vară.