Ştim că oul este bogat în proteine şi complexul de vitamine B,care sunt esenţiale pentru menţinerea sănătăţii pielii,dar şi pentru a încetini procesul de îmbătrânire. Cu siguranţă că ai folosit măcar o dată ou în măştile faciale. Aşadar,de ce să nu te foloseşti şi de coajă?

Coaja de ou este mai abrazivă,de aceea este perfectă pentru a elimina celulele moarte ale pielii,lăsând-o catifelată şi curată. Coaja conţine între 700 şi 800 de mg de calciu,care stimulează procesul de regenerare a pielii,elimină afecţiunile şi îmbunătăţeşte tonul pielii. De asemenea,este stimulat nivelul de colagen,care îmbunătăţeşte elasticitatea şi lasă pielea mai fermă.  

Şi,pentru că nu poţi folosi coaja direct pe piele,ea trebuie combinată cu alte ingrediente naturale pentru a crea o balanţă.

Iată cum să foloseşti coaja de ou pe piele:

Primul pas

Pune la fiert şase ouă,pe care le decojeşti în apă călduţă. Laşi coaja să se usuce,după care cu ajutorul unui mojar şi pistil,o transformi într-o pudră fină.

Al doilea pas

Adaugă peste pudra de ou câteva picături de suc de lămâie,două linguri de miere şi (opţional) una de frişcă. Amesteci până obţii o pastă.

Al treilea pas

Spală-te pe faţă şi şterge apa cu un prosop uscat şi moale. Evită să ştergi agresiv,pentru că-i faci rău pielii.

Al patrulea pas

Acum,aplică pasta obţinută pe toată suprafaţa feţei şi pe gât. O laşi să acţioneze 15 minute,după care îndepărtezi masca cu şerveţele umede şi clăteşti cu apă călduţă.

 Al cincilea pas  

Speli din nou pielea feţei cu apă rece pentru a închide porii şi stimula textura pielii.

Vezi video aici:

 

 Mască pe bază de ou pentru curăţarea tenului

Ai nevoie de:  

-coaja de la trei ouă,pudra
-1 lingură de gel de aloe vera

 Mod de  preparare şi aplicare:  

Faci coaja de ou pudră,apoi o amesteci cu gelul de aloe vera,iar masca obţinută o aplici pe faţă. O laşi să acţioneze 15 minute,după care clăteşti cu apă caldă.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com